Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important pentru cei vârstnici. Cîțu propune majorarea pensiilor cu 10%

Anunț important pentru cei vârstnici. Cîțu propune majorarea pensiilor cu 10%

Majorarea Pensiilor

Florin Cîțu, a vorbit luni seara despre creșterea pensiilor. Conform acestuia, pensiile vor crește cu 10%, și vor fi majorate și alocațiile.

Florin Cîțu a vorbit despre creșterea pensiilor și majorarea alocațiilor

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a vorbit luni seara la Digi 24 despre creșterea pensiilor și despre majorarea alocațiilor.

Cîțu a precizat când și cu cât se vor majora pensiile și alocațiile. Conform acestuia, pensiile vor crește de la 1 septembrie, iar procentul cu care acestea vor crește va fi de 10%.

Totodată, ministrul Finanțelor a declarat că majorarea pensiilor cu un procent mai mare de 10% ar avea efecte negative anul viitor.

Referitor la alocații, Florin Cîțu a menționat că anul acesta copiii nu vor avea alocațiile majorate, deoarece majorarea alocațiilor nu a fost prevăzută anul acesta în buget.

Propunerea mea este 10%, să avem bani și de alocații, și de investiții. Efortul va fi de 10 miliarde de lei doar pe ultimele 4 luni ale anului”, a mai spus Florin Cîțu.

Prim-ministrul a vorbit despre majorarea pensiilor

Ludovic Orban a declarat că pensiile vor fi majorate, dar limitat, având în vedere criza economică cu care România se confruntă în această perioadă.

Putem să facem ca PSD, să ne facem că mărim și să creștem de fapt inflația, a comentat Ludovic Orban. Erodează toată puterea de cumpărare, în special pentru persoanele cu venituri mici şi raportăm că v-am mărit pe hârtie, dar, de fapt, când stai şi te uiţi ce poţi să cumperi cu banii respectivi, poţi să cumperi mai puţin decât cumpărai înainte de aşa-zisa creştere a pensiilor”, a explicat Ludovic Orban.

Mai mult, premierul României i-a asigurat pe cei în vârstă că vor avea pensiile majorate, și că se va încerca o creștere de pensie care să ducă la îmbunătățirea nivelului de trai, iar atunci când se va lua o decizie, aceștia vor fi anunțați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: