Redactia.ro
Home » Știri » Anunţ important pentru românii cu centrală în apartament. Şeful Termoenergetica: „Sistemul este învechit”

Anunţ important pentru românii cu centrală în apartament. Şeful Termoenergetica: „Sistemul este învechit”

Anunţ important pentru românii cu centrală în apartament. Şeful Termoenergetica: „Sistemul este învechit”

Într-un anunț recent, Adrian Teodorescu, directorul general al Termoenergetica, a dezvăluit politica Uniunii Europene cu privire la centralele de apartament. Această declarație aduce în prim-plan preocupările referitoare la confortul termic al românilor și viitorul sistemului de încălzire centralizată.

Anunţ important pentru românii cu centrală în apartament

Termoenergetica, furnizor de servicii energetice, are în prezent aproximativ 550.000 de apartamente racordate la sistemul său de încălzire. Cu toate acestea, directorul Adrian Teodorescu a subliniat că sistemul centralizat, deși învechit, rămâne cel mai eficient. El a evidențiat și problemele legate de rețeaua de distribuție a gazului și de posibilitatea debranșării și racordării.

„Privitor la politica aceasta a centralelor de apartament, sub aspectul uman, este absolut firesc ca cetățeanul să-și dorească un confort, căldură și confortul care ține de igienă. 

Dar, raportați-vă la următorul aspect: la Termoenergetica, la momentul acesta sunt racordate aproximativ 550.000 de apartamente”, a precizat Adrian Teodorescu, luni seară.

Şeful Termoenergetica: „Sistemul este învechit”

Teodorescu susține că, deși centrul de încălzire centralizat este învechit, este în continuare cel mai performant sistem. Acesta aduce în discuție faptul că centralele de apartament sunt poluante și utilizează materii prime care sunt aruncate ulterior, spre deosebire de sistemul centralizat care poate fi modernizat și eficientizat.

Un aspect crucial al anunțului este avertizarea că Uniunea Europeană a transmis un mesaj constant referitor la poluare și va implementa în viitor legislația corespunzătoare. Astfel, Adrian Teodorescu indică faptul că interzicerea centralelor de apartament ar putea deveni o realitate în câțiva ani.

„Aceste centrale utilizează o materie primă, pentru confort personal, pe care, ulterior, o arunci la coș. 

Mai mult decât atât, rețeaua de distribuție a gazului nu ar permite debranșarea în totalitate și racordarea. Oricum, nu ar face față. 

Noi suntem într-o paradigmă, în sensul în care sistemul centralizat este învechit, iar acesta trebuie modernizat, adus la zi, dar este cel mai performant.

Uniunea Europeană transmite un mesaj de zeci de ani: cine poluează, plătește. O centrală de apartament este poluantă. Folosește o materie primă. 

La un moment dat, legislația va ajunge acolo (la interzicerea centralelor – n.r.). Este o chestiune de câțiva ani”, a declarat Adrian Teodorescu, luni seară, potrivit gandul.ro.

Anunțul făcut de Adrian Teodorescu ridică întrebări importante cu privire la viitorul sistemului de încălzire al României. Este evident că există o necesitate de a aborda eficientizarea și modernizarea sistemului, dar și de a lua în considerare aspectele legate de mediu și legislația europeană. Este esențial ca autoritățile și populația să fie conștiente de aceste schimbări iminente și să se pregătească corespunzător pentru adaptare.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: