Anunț important pentru șoferii din București după furtună: unde poți recupera plăcuțele de înmatriculare pierdute și ce ai de făcut dacă nu le găsești
Furtuna care a lovit Capitala luni a provocat haos pe străzile din București, iar zeci de șoferi din Sectorul 1 s-au trezit fără plăcuțele de înmatriculare. Autoritățile au început deja recuperarea acestora, iar un anunț oficial al Primăriei Sectorului 1 oferă detalii importante pentru cei afectați.
După inundații, primele plăcuțe de înmatriculare au fost deja găsite
Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 1, în urma ploilor torențiale de luni, au fost găsite 20 de plăcuțe de înmatriculare, adunate de echipele Poliției Locale în mai multe zone publice. Toate acestea sunt depozitate momentan la sediul Poliției Locale Sector 1, Calea Griviței nr. 208-210.
Cei care suspectează că și-au pierdut plăcuțele în zona Sectorului 1 sunt îndemnați să contacteze instituția la numărul de telefon 021/208 30 32, înainte de a se deplasa la fața locului.
Luni după-amiază, o ploaie cu intensitate record a afectat infrastructura stradală în mai multe cartiere, în special în Sectorul 1. Valuri de apă au smuls părți ale caroseriilor, oglinzi, bare de protecție, iar cele mai frecvente pierderi au fost plăcuțele de înmatriculare.
Reprezentanții autorităților locale au declarat că zona a fost una dintre cele mai afectate și că intervențiile pentru recuperarea componentelor auto vor continua.
„ANUNȚ IMPORTANT – Recuperare plăcuțe de înmatriculare
În urma furtunii puternice de ieri, zeci de autoturisme au rămas fără plăcuțele de înmatriculare. Pe raza Sectorului 1 au fost găsite 20 de plăcuțe de înmatriculare pe domeniul public.
Ele se află la sediul Poliției Locale Sector 1, pe Calea Griviței nr. 208-210. Dacă presupuneți că v-ați pierdut numerele de înmatriculare pe raza Sectorului 1 sunați la 021/208 30 32”, explică Primăria Sector 1.
Ce faci dacă nu îți găsești plăcuțele la Poliția Locală?
În cazul în care plăcuțele tale de înmatriculare nu se află printre cele recuperate, trebuie să demarezi imediat procedura pentru obținerea unor plăcuțe noi, prin Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), situată în Pipera.
Documente necesare pentru eliberarea noilor plăcuțe:
-
Cererea solicitantului
-
Declarație de pierdere/furt sau document justificativ în caz de deteriorare
-
Cartea de identitate a vehiculului (original și copie)
-
Certificat de înmatriculare (original și copie)
-
Dovada plății pentru noile plăcuțe
-
Actul de identitate al solicitantului (original și copie)
Dacă mergi prin împuternicit:
-
Pentru persoane fizice: procură specială autentificată
-
Pentru persoane juridice: împuternicire + documente de identificare ale firmei
Dacă ai recuperat plăcuțele deteriorate, este recomandat să le predai la ghișeu, întrucât acest lucru poate facilita procesul de eliberare a unora noi.
Ploaie istorică în București: 120 litri/mp în zonele joase
Compania Apa Nova a declarat că volumul de apă înregistrat în timpul furtunii a fost unul fără precedent în ultimul secol. Media precipitațiilor a fost de 43 litri/mp, însă în unele zone s-au înregistrat valori de peste 120 litri/mp, depășind capacitatea sistemului de canalizare.
În urma deversărilor masive, mașinile au fost avariate sau purtate de ape, iar numeroase străzi s-au transformat în torente. În Sectorul 1, autoritățile au raportat peste 50 de intervenții de urgență, dintre care multe au inclus și recuperarea plăcuțelor sau altor componente auto.
Ce recomandă autoritățile pentru șoferii afectați
-
Verifică zona în care ai parcat sau circulat în timpul furtunii. Plăcuțele ar putea fi recuperate la distanță de mașină.
-
Contactează Poliția Locală Sector 1 pentru a verifica dacă numerele tale se află printre cele recuperate: 021/208 30 32
-
Accesează site-ul DRPCIV pentru informații actualizate, taxe, formulare și programări.
-
Evită pe cât posibil zonele joase ale orașului, în special în caz de avertizări meteorologice COD PORTOCALIU sau ROȘU.
-
Fă poze mașinii tale înainte și după furtună, în special dacă vrei să deschizi o eventuală cerere de despăgubire.
Sursa foto: Arhivă