Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important! Românii își vor putea amâna ratele la bănci pentru 9 luni

Anunț important! Românii își vor putea amâna ratele la bănci pentru 9 luni

Amanarea ratelor 2020

Ministrul Finanțelor a anunțat miercuri că persoanele fizice cât și persoanele juridice vor putea să își amâne ratele la bănci pentru 9 luni. Toți românii care vor cere amânarea ratelor, vor putea beneficia de această măsură.

Românii își vor putea amâna ratele la bănci

Ministrul Finanțelor, Florin Câțu a postat miercuri u mesaj pe pagina oficială de Facebook că a decis cu Banca Națională și cu sistemul bancar amânarea ratelor la bânci pentru 9 luni.

Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”a declarat Florin Cîțu.

Cine va avea acces la această amânare?

Conform ministrului, cei care își vor putea amâna ratele la bănci sunt atât persoanele fizice, cât și persoanele judiciare.

Am discutat cine să aibă acces la această amânare și propunerea mea a fost să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru (…) Reeșalonarea să fie făcută pe o perioadă mai lungă. (…) Indiferent, persoane fizice sau jurdice vor avea acces la această variantă”, susține ministrul Finanțelor.

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 25 martie 2020

Totodată, Cîțu a precizat că aceastp ordonanță ar putea fi adoptată în ședința de guvern care va avea loc joi.

Mai mult, acesta a anunțat o rectificare bugetară, ce ar urma să fie făcută săptămâna viitoare, pentru a asigurați banii necesari ministerului Sănătății.

Ordonanța de urgență care va fi adoptată joi, va permite amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât cea a stării de urgență.Vă reamintim că efectele crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus se va prelungi.

Până în prezent, un crdit devenea neperformant dacă se înregistra o întârziere de trei luni a plăților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: