Redactia.ro
Home » Știri » Anunț MAE: Nu există niciun cetățean român infectat cu coronavirus

Anunț MAE: Nu există niciun cetățean român infectat cu coronavirus

Anunț MAE: Nu există niciun cetățean român infectat cu coronavirus

Anunț MAE: Nu există niciun cetățean român infectat cu coronavirus. Ministerul Afacerilor Internea postat un mesaj oficial pe rețelele de socializare în legătura cu noul virus COVID-19.

Anunț MAE: Nu există niciun cetățean român infectat cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a publicat un mesaj oficial în care precizează faptul că nu există niciun caz de infectare cu coronavirus în România. De asemenea, a subliniat faptul ca trebuie evitate informațiile false sau neoficiale despre coronavirus.

VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE❗️

Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional”, scrie în mesajul postat de MAE.

FOARTE IMPORTANT❗️❗️❗️❗️ #share🔈🔈🔈Pentru a evita apariția știrilor false sau a dezinformărilor, pe această pagină vor…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 26 februarie 2020

Câte persoane se află în carantină în România

MAE a precizat că sunt 26 de persoane aflate în carantină, iar 2.077 de oameni sunt monitorizați la domiciliu, iar în ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la 112 în legătură cu coronavirus.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență„.

320.000 de români aflați în zonele infectate de coronavirus din Italia

200.000 de cetățeni români se află în Lombardia, și 120.000 locuiesc în regiunea Veneto, acestea fiind cele mai afectate zone din Italia.

„Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile”, a anunțat MAE.

Etichete: