Redactia.ro
Home » Știri » Anunț oficial de la Guvern! Declarație de avere pentru toți românii

Anunț oficial de la Guvern! Declarație de avere pentru toți românii

Anunț oficial de la Guvern! Declarație de avere pentru toți românii

Anunț oficial de la Guvern! Un liberal a făcut o remarcă extrem de controversată care a enervat pe toată lumea. Toți românii ar putea fi obligați să facă asta, potrivit capital.ro.

Anunț oficial de la Guvern! Declarație de avere pentru toți românii

Liberalul Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiției, vrea introducerea declarației de avere pentru toți românii. Acesta este de părere că această metoda va ajuta la prinderea celor care vor să înșele statul.

Ar fi de bun augur să avem un altfel de mod de control. Să verificăm cum anumiți cetățeni au averi impresionante în condițiile în care nu au avut venituri impozabile. Sunt n exemple. Avem artiști iluștri care merg cu mașini scumpe și trăiesc în vile de lux și nu plătesc impozite, a declarat Cristian Băcanu.

Liberalul a fost criticat

Ideea acestuia a fost imediat criticată la scenă deschisă, dar nu a vrut să-și retracteze declarația. Liberalul a recunoscut că a fost neinspirată.

În primul rând, aș vrea să lămuresc contextul în care am făcut această declarație, o declarație neinspirată, aș spune, la momentul ăsta. Eram la ASE, la o conferință în care discutam despre posibile soluții pentru a eficientiza lupta împotriva corupției. Trebuie să precizez că Guvernul și membrii Guvernului nu au discutat și nu au în vedere să adopte astfel de declarație.

În cadrul speech-ului meu am făcut vorbire despre anumiți cetățeni care au averi fabuloase și care n-au plătit impozite și taxe, a declarat liberalul.

Secretarul de stat în Ministerul Justiției pare să aibă regrete că a folosit ideea de declarații pe avere pentru toată lumea. „Nu retractez, dar din punctul meu de vedere a fost o exprimare neinspirată la momentul respectiv.

Secretarul de stat în Ministerul Justiției el recunoaște însă că evaziunea fiscală afectează mediul economic. „Eu pot să vă spun, de pildă, că Ministerul Justiției are o problemă la momentul acesta cu ANABI. Nu m-a speriat nimeni, dar într-adevăr, acum nu mi se pare o soluție practică să mergem prin toate satele, cătunele, comunele și să le cerem oamenilor să-și depună declarații de avere”, a mai spus Băcanu.

Citeste si:Fostul premier al Japoniei, Yasuhiro Nakasone, a murit la vârsta de 101 ani

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: