Redactia.ro
Home » Știri » Anunț trist pentru pensionari! Ei sunt cei care nu vor primi pensiile înainte de Paște

Anunț trist pentru pensionari! Ei sunt cei care nu vor primi pensiile înainte de Paște

În pragul Sărbătorilor Pascale, Compania Națională „Poșta Română” a anunțat finalizarea unui efort remarcabil, asigurând distribuirea pensiilor pentru luna mai înainte de Paște. Această inițiativă, desfășurată într-un timp record de mai puțin de o săptămână, a fost posibilă datorită unei mobilizări exemplare a întregii echipe, de la factorii poștali la personalul administrativ.

Comunicatul emis de Poșta Română vineri după-amiază aduce în prim-plan o performanță fără precedent: livrarea pensiilor a fost realizată într-un timp mult mai scurt decât perioada obișnuită de 15 zile. Această realizare demonstrează capacitatea instituției de a se adapta și a răspunde prompt necesităților cetățenilor săi, în special în perioadele critice ale anului, cum sunt sărbătorile pascale.

Cum s-au livrat pensiile în avans

Distribuirea pensiilor în avans a fost posibilă datorită colaborării strânse între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Pensii și partenerii din domeniul bancar. Acest efort coordonat a reflectat angajamentul Guvernului României de a asigura că pensionarii vor avea acces la fondurile lor în timp util pentru pregătirile de Paște.

Unul dintre cele mai umane și palpabile aspecte ale acestei operațiuni a fost efortul depus de factorii poștali. Aceștia au lucrat peste program, inclusiv în weekend-uri și zile de sărbătoare, pentru a se asigura că pensionarii nu rămân fără resursele financiare necesare în această perioadă importantă. Chiar și în Vinerea Mare, mulți dintre ei au continuat să fie pe teren, demonstrând un profesionalism și o dedicare care depășesc așteptările obișnuite.

„Începând cu data de 27 aprilie 2024, Poșta Română a început livrarea pensiilor, cu cinci zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora.

Ce părea imposibil săptămâna trecută s-a reușit printr-o mobilizare exemplară a salariaților din Poșta Română.

Poștașii au reușit să livreze pensiile în mai puțin de o săptămână într-o premieră pentru companie, proces care durează de obicei 15 zile.

Distribuirea pensiilor în avans, înaintea Sărbătorilor de Paște, a reprezentat un efort extraordinar din partea tuturor entităților implicate în acest proces: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Pensii și partenerii noștri din domeniul bancar”, se arată în comunicatul Poştei române, transmis, vineri, presei.

Cine nu a primit pensiile înainte de Paște

În ciuda succesului majoritar al acestei inițiative, Poșta Română recunoaște că au existat cazuri izolate unde pensiile nu au fost livrate. Acestea au fost atribuite situațiilor în care beneficiarii nu au fost găsiți la domiciliu sau au optat să își ridice pensia direct de la oficiul poștal. Astfel de incidente sunt comune în fiecare lună și se așteaptă să fie rezolvate prompt, cu posibilitatea ridicării pensiei în săptămâna următoare.

Pentru a îndeplini această sarcină ambițioasă, Poșta Română a gestionat costuri suplimentare și a asigurat o coordonare eficientă între toate părțile implicate. Aceasta include ore suplimentare și logistică îmbunătățită, toate acestea făcând parte din efortul de a respecta Hotărârea de Guvern și Memorandumul emis în data de 25 aprilie 2024.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: