Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul făcut de ministrul Educației: se revine la școala online?

Anunțul făcut de ministrul Educației: se revine la școala online?

Școlile trebuie închise ultimele, este anunțul făcut de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după cifrele îngrijorătoare ale pandemiei Covid în România din ultimele zile. Oficialul a insistat pe importanța testării, pentru că poate ajuta la siguranța sanitară în școli. De asemenea, a vorbit și despre scenariul în care cursurile ar reveni în online.

Din ultimele informații, în Afumați, localitatea din Ilfov care a depășit rata de 6 la mia de locuitori, primele închise sunt școlile. Elevii sunt în sistem online începând de luni. Sorin Cîmpeanu a declarat, pentru Digi24, că îi încurajează pe toți profesorii și elevii cu vârstă eligibilă să se vaccineze. Nu ar susține însă, vaccinarea obligatorie a angajaților școlii, măsură adoptată în alte state din vestul Europei.

„Nu am susținut vaccinarea obligatorie, ci prezentarea de argumente ca toți să înțeleagă. În momentul de față nu există legislație pentru vaccinarea obligatorie. Testarea însă trebuie susținută pentru că ne ajută la siguranța sanitară în școli.

Testarea e asigurată pentru toți elevii și profesorii care prezintă simptome, plus pentru contacții direcți din școli. Sunt discuții și cu privire la o testare în alte cazuri”, a mai preciat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă testarea ar fi posibilă și pentru cei care nu au simptome, ministrul a dat următorul răspuns.

„Poate fi! Mă refer la faptul că se discută, e un subiect în discuție. O decizie se va lua cât se poate de repede. E interesul nostru să ținem școlile deschise”, a conchis ministrul.

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori, infectați cu Covid

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu Covid-19, la o săptămână de la începerea noului an școlar. Sunt în total 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.

Mai exact, sunt peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate în cursul zilei de vineri.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai spus la Digi24 că infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

Iar dacă cifrele momentului se mențin pe trend ascendent cu privire la rata de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie, a mai precizat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, în direct, la Digi 24.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie.

Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: