Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul meteorologilor! Vremea caniculară revine în forță în România

Anunțul meteorologilor! Vremea caniculară revine în forță în România

GALERIE FOTO (2) vreme caniculara

Conform avertismentului emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile ridicate se pregătesc să revină în țară, semnificând o nouă perioadă de caniculă. Iată cum se prefigurează condițiile meteorologice după mini-vacanța de Sfânta Maria!

Cum va fi vremea în țară după mini-vacanța de Sfânta Maria

După zilele de plăcută răcorire și bucurie oferite de vremea din această perioadă, se conturează o nouă etapă de căldură intensă în ceea ce privește vremea în România. Conform estimărilor experților de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în săptămâna următoare, se așteaptă o revenire a perioadei de caniculă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

În momentul actual, în România avem parte de o vreme însorită, cu temperaturi agreabile și o ușoară răcire în zonele de depresiune. În dimineața aceasta, termometrele au înregistrat 4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, iar prezența ceții a dus la emiterea unei avertizări pentru vizibilitate redusă. Cu toate acestea, astăzi vom avea o ușoară creștere a temperaturilor, cu valori care vor atinge 33 de grade Celsius, iar în anumite zone din sud se vor înregistra chiar temperaturi mai ridicate. Mâine, vom avea o vreme însorită, iar temperaturile vor depăși pragul de 30 de grade.

„În aceste zile ne bucurăm de o vreme frumoasă, însorită astăzi și mâine în mare parte din țară. Încă avem parte de răcoare în depresiuni, temperatura în această dimineață a coborât la 4 grade la Miercurea Ciuc, s-a format și ceață, a fost emisă alertă de vizibilitate redusă. Temperaturile mai cresc puțin azi, ajung la 33 de grade, izolat în partea de sud. Maine vor fi peste 30 de grade, o vreme însorită. Marți își fac apariția ploile, în sud-vest, sud. E vorba de ploi locale, descărcări electrice , intensificări ale vântului. Instabilitate și miercuri, ploi, pe arii mai restrânse, mai ales în sud-vestul țării”, a declarat meteorologul de serviciu Mihai Huștiu.

Vremea caniculară revine în România

Modificările în vreme vor deveni evidente în săptămâna următoare, în special începând de marți, când sunt prognozate ploi locale și descărcări electrice în sud-vestul și sudul țării. Experții de la ANM atrag atenția asupra instabilității atmosferice, mai ales în ziua de miercuri, când precipitațiile vor fi mai puțin extinse, cu accent pe regiunea sud-vestică a țării.

„Temperaturile nu variază foarte mult marți și miercuri. Nu scad, se mentin la aceleasi valori termice, în gemneral intre 27 si 28 de grade prin depresiuni si pe litoral si 33-34 de grade prin zonele de campie. Temperaturile cresc și mai mult după mijlocul saptamanii, de joi incolo, în special în partea de sud și de sud-est a țării. Aici putem să depasim pragul de canicula. Temperaturi de peste 35 de grade estimate după ziua de miercuri, mai ales în partea de sud și sud-est a țării”, a adăugat meteorologul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: