Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului pentru clienții ING! Vor beneficia de un nou serviciu gratuit dacă îndeplinesc aceste condiții

Anunțul momentului pentru clienții ING! Vor beneficia de un nou serviciu gratuit dacă îndeplinesc aceste condiții

ING, una dintre cele mai importante instituții financiare din România, face un pas important în domeniul securității bancare, lansând în premieră în țară serviciul de geolocalizare. Acest serviciu inovator este integrat în platforma Home’Bank și are ca principal obiectiv detectarea tranzacțiilor frauduloase și a operațiunilor suspecte care provin din alte regiuni geografice.

Implementarea acestui serviciu reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării securității bancare în România. Prin monitorizarea tranzacțiilor și a acțiunilor suspecte efectuate din alte zone geografice, ING demonstrează angajamentul său ferm față de protejarea clienților săi împotriva fraudelor și a activităților ilegale în mediul online.

ING lansează serviciul de geolocalizare

Această inițiativă marchează un angajament puternic al ING față de securitatea clienților săi, oferindu-le o protecție suplimentară împotriva fraudelor bancare. Serviciul de geolocalizare este capabil să detecteze tranzacții neobișnuite la punctele de vânzare, transferuri bancare și alte acțiuni desfășurate în cadrul platformei Home’Bank, precum vizualizarea datelor cardului sau autorizarea plăților securizate.

„În ING, folosim proactiv sisteme de monitorizare performante pentru a identifica în timp real tranzacțiile care nu se înscriu în tiparul obișnuit al utilizatorului. Noua soluție de geolocalizare, oferită în Home’Bank, întărește parteneriatul dintre clienți și ING, pentru a reduce împreună șansele cazurilor de fraudă.Clienții trebuie doar să activeze locația dispozitivului pe telefonul mobil, o singură dată, la momentul autentificării în Home’Bank. Astfel, dacă te afli acum într-un oraș din România, este puțin probabil ca peste câteva minute să autorizezi o tranzacție dintr-o altă țară sau de pe alt continent, așadar vom ști că nu este o tranzacție legitimă și o putem bloca.

Ce diferențiază și oferă valoare adăugată serviciului nostru este că nu monitorizăm doar tranzacțiile efectuate cu cardul, ci șioperațiuni inițiate în aplicația bancară, inclusiv tentativele de autentificare frauduloasă în Home’Bank”, a declarat Alin Becheanu, Head of Fraud Monitoring and Prevention, ING Bank România.

Cum poate fi folosit serviciul de geolocalizare

Pentru a beneficia de această nouă funcționalitate, clienții ING trebuie să permită accesul la locația dispozitivului mobil de pe care se autentifică în platforma Home’Bank, astfel încât să poată fi preluate coordonatele GPS.

Modul de funcționare al geolocalizării este simplu și intuitiv. Utilizatorii pot activa sau dezactiva serviciul în orice moment, direct din aplicația Home’Bank, accesând secțiunea ‘Mai multe’ -> ‘Securitate și login’ -> ‘Geolocalizare’. Este important de menționat că geolocalizarea este activată doar atunci când locația telefonului este activată. În cazul în care utilizatorii dezactivează permisiunile pentru locație pe dispozitivul lor, ING nu va putea folosi informațiile despre localizare. Cu toate acestea, chiar și atunci când serviciul este activat, clienții au control total asupra acestuia și pot opta pentru dezactivarea sa în orice moment.

Un aspect crucial al acestei inițiative este faptul că ING nu utilizează informațiile de geolocalizare în scopuri comerciale. Aceste date sunt folosite exclusiv în scopuri de securitate bancară, pentru a proteja interesele și fondurile clienților instituției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: