Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului pentru toți românii! Marcel Ciolacu a luat decizia în ceea ce privește cardurile de alimente

Anunțul momentului pentru toți românii! Marcel Ciolacu a luat decizia în ceea ce privește cardurile de alimente

Marcel Ciolacu a făcut un anunț neașteptat pentru românii care au beneficiat de cardurile de alimente în 2023. Guvernul a luat o decizie în ceea ce privește și anul 2024, motiv pentru care multe persoane vor avea de câștigat.

Într-un anunț crucial pentru toți posesorii de carduri de alimente, premierul Marcel Ciolacu a comunicat, într-o conferință de presă susținută marți, că Guvernul României va continua să implementeze măsuri pentru menținerea stabilității economice în 2024.

Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Printre aceste măsuri se numără plafonarea prețurilor la energie și gaze, precum și limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. De asemenea, premierul a asigurat populația că sprijinul acordat sub formă de carduri de alimente va fi menținut și în viitorul an.

„Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi!

Doi ani de eșec total al politicilor energetice naționale, care au culminat cu liberalizarea prețurilor la energie în plină pandemie, au fost cel mai puternic atac la adresa românilor și a mediului de afaceri românesc. Dacă nu luam măsuri, populația ar fi stat în beznă și frig și mare parte din industrie s-ar fi închis.

Astăzi, avem cea mai generoasă schemă de plafonare la energie din Europa, pentru că ea acoperă cea mai mare parte din populație și economie. Vom continua să facem asta și anul viitor! Am alocat banii în buget pentru ca schema de plafonare să meargă mai departe.

În același timp, vom continua să investim masiv pentru ca românii să aibă acces la energie mai ieftină. Programul privind instalarea de panouri fotovoltaice nu se modifică”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce măsuri se vor lua

Una dintre cele mai semnificative inițiative prezentate de premierul Ciolacu este continuarea plafonării prețurilor la energie și gaze. Această măsură are scopul de a proteja cetățenii împotriva creșterilor bruște și necontrolate ale facturilor la utilități, asigurându-le o stabilitate financiară esențială în contextul schimbărilor economice și fluctuațiilor de pe piața energetică.

Prin această decizie, Guvernul își propune să reducă povara financiară a gospodăriilor, contribuind la menținerea echilibrului bugetar al familiilor.

„În plus, am negociat în PNRR – prin programul Repower EU – un buget de 1,4 miliarde de euro prin care vom finanța zeci de mii de români, majoritatea din mediul rural, pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic. Este cel mai ambițios program de modernizare a gospodăriilor din istoria României!

În paralel, vom prelungi și măsura privind plafonarea adaosurilor comerciale la 21 de categorii de alimente de bază. În plus, îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa și anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni”, încheie Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: