Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul premierului Marcel Ciolacu. Vor avea loc creșteri salariale pentru anumiți angajați. Cine beneficiază de ele

Anunțul premierului Marcel Ciolacu. Vor avea loc creșteri salariale pentru anumiți angajați. Cine beneficiază de ele

salarii

Guvernul are vești bune pentru angajații din trei domenii de activitate, astfel că, în urma adoptării unei ordonanțe de urgență, salariul minim pe economie a fost majorat. Cu efect începând din luna noiembrie, iată cât vor câștiga angajații în aceste sectoare, ca urmare a deciziei de astăzi!

Anunțul premierului Marcel Ciolacu. Se anunță creșteri salariale pentru anumiți angajați

Majorarea salariului minim a fost una dintre preocupările semnificative pentru români în ultima perioadă, având în vedere promisiunile repetate ale Guvernului privind o astfel de creștere. Această majorare ar fi trebuit să intre în vigoare în luna octombrie, însă din diverse motive, implementarea a fost amânată. În cea de-a doua zi a lunii octombrie, Guvernul a adoptat ordonanța de urgență corespunzătoare acestei măsuri.

Anunțul mult așteptat a sosit în cele din urmă. Guvernul a hotărât majorarea salariului minim pe economie în trei sectoare: agricultură, construcții și industria alimentară. Această decizie a fost luată după o lună în care au fost anunțate inițial creșterea salariilor minime în toate domeniile, dar ulterior au fost reduse subvențiile pentru sănătate în aceste trei sectoare menționate.

Prin urmare, angajații au aflat că noile lor salarii vor fi mai mici decât cele promise înainte de majorarea salariilor. Marcel Ciolacu a declarat că nu va permite ca acest lucru să se întâmple, și astfel a emis o ordonanță de urgență. După negocieri, s-a decis că salariul minim brut în construcții va fi de 4.582 lei, în timp ce în agricultură și industria alimentară va fi de 3.436 lei.

„Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară.

Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”,  a declarat Marcel Ciolacu.

Pensiile vor crește începând cu data de 1 ianuarie 2023

De asemenea, Guvernul a anunțat majorarea pensiilor începând cu anul 2024. Astfel, începând cu 1 ianuarie, pensionarii vor beneficia de pensii majorate cu 13,2%, în conformitate cu ultima decizie bazată pe indicele inflației.

La începutul mandatului său, Marcel Ciolacu a recunoscut că vârstnicii din România necesită o atenție sporită și venituri mai consistente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: