Redactia.ro
Home » Știri » Apa rece în vremea caniculară, un adevărat pericol pentru sănătate. De ce nu ar trebui să o consumăm

Apa rece în vremea caniculară, un adevărat pericol pentru sănătate. De ce nu ar trebui să o consumăm

canicula

Pe măsură ce temperaturile ating valori extreme în timpul verii, menținerea unei hidratări adecvate este esențială pentru sănătatea noastră. Canicula intensifică riscul de deshidratare și poate duce la complicații grave. Deși apa rece poate părea o opțiune tentantă pentru a te răcori în timpul unei zile toride, există anumite aspecte de luat în considerare. Iată de ce nu ar trebui să consumi apă rece atunci când vremea este caniculară!

De ce nu ar trebui să bem apă rece atunci când vremea este caniculară

Una dintre principalele probleme asociate cu consumul de apă rece în timpul caniculei este impactul negativ pe care îl are acesta asupra sistemului digestiv. Apa rece poate provoca constricția vaselor de sânge și a mucoasei stomacului, ceea ce poate duce la scăderea fluxului de sânge către tractul digestiv. Astfel, procesul de digestie este îngreunat, iar apariția senzație de balonare nu este exclusă.

Atunci când consumăm apă rece în timpul perioadelor caniculare, corpul nostru încearcă să compenseze scăderea temperaturii lichidului prin îngustarea vaselor de sânge. Acest lucru poate duce la o reducere a fluxului sanguin către organele vitale, inclusiv spre creier. În consecință, riscul de apariție a migrenelor sau amețelilor crește semnificativ atunci când consumăm apă rece în mod excesiv într-o perioadă în care temperaturile sunt unele ridicate.

Mit sau realitate – Apa rece sporește arderea caloriilor

Organismul nostru depune eforturi pentru a menține temperatura internă optimă în timpul caniculei. Atunci când consumăm apă rece în cantități mari, corpul trebuie să compenseze scăderea temperaturii lichidului prin creșterea producției de căldură. Acest proces solicită metabolismul și poate duce la oboseală și la instalarea unei stări de disconfort.

Există persoane care consideră că consumul de apă rece poate spori arderea caloriilor, determinând sistemul digestiv să lucreze mai mult. Cu toate acestea, acesta nu este modul corect de a arde calorii! Nu este necesar să vă suprasolicitați sistemul digestiv, mai ales atunci când vremea de afară este caniculară, iar disconfortul termic este accentuat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: