Redactia.ro
Home » Știri » Apă vie și tuneluri secrete! Află care sunt enigmele din Munții Bucegi

Apă vie și tuneluri secrete! Află care sunt enigmele din Munții Bucegi

Apă vie și tuneluri secrete! Află care sunt enigmele din Munții Bucegi

Dacă ați mers până acum în munții Bucegi, sigur nu știați însă că locul este plin de mister și de legende! Apă vie, tuneluri secrete, portaluri, guri de rai și poli energetici puternici. Sunt doar câteva dintre lucrurile despre care se spune că există în Munții Bucegi.

Misterele din Munții Bucegi. Există sau nu fenomene paranormale

Enigme, mistere, confirmări senzationale și energii misterioase. Toate există în munții Bucegi. De-a lungul timpului, multe au fost confirmate chiar de cei care au fost acolo. Au existat mărturii de tot felul despre anumite tuneluri, construite de daci, și care au fost folosite de armatele germane în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a se putea retrage mai repede în Transilvania.

Adevărul despre tunelul de sub munții Bucegi

În al doilea răboi mondial, soldații germani au lucrat la celebrul tunel Izvor. Lucrările la acest obiectiv de cale de ferată au fost demarate de CFR, în anul 1913. Vorbim despre construirea unei linii de cale ferată pe direcția Târgovişte – Pietroşiţa – Sinaia. Atunci s-a decis o penetrare prin Masivul Bucegi, în zona „Păduchiosu”. Lucrările au fost reluate în 1941 de către trupele germane care au terminat tunelul dar nu au reușit să îl betoneze în întregime.

Legenda mai spune că în anul 1984, Securitatea a luat decizia de a detona cele două intrări în tunel, pentru a nu exista un pericol de traversare foarte rapidă a masivului Bucegi, de forțe ostile, cu trimitere directă la Uniunea Sovietică.

„Apa vie” din munții Bucegi. Mit sau adevăr

În zona Bucegilor există cascada celor „șapte izvoare”, unde se spune că apa are puteri tămăduitoare. Aflată între lacul Bolboci şi lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiţei, despre cascadă există tot felul de legende și mituri. Nu puține sunt studiile microbiologice care au arătat că apa din „Cascada celor 7 izvoare” este considerată ca fiind cea mai pură din lume, fără azotiţi şi azotaţi. Se spune că apa trece printr-un câmp magnetic sau printr-un zăcământ de argint care face ca bacteriile să nu se poată dezvolta.

Misterul chiar de pe platoul Bucegilor

Mai mulți gologi susțin că Sfinxul s-a format pur și simplu natural, ca urmare a vântului puternic din zonă. Subiectul nu este îmbrățișat însă de cei adepți ai teoriei conspirațiilor, care susțin că pe platou există și alte stânci care nu au fost „sculptate” de natură sub forma unui craniu uman.

Locul unde dispare oboseala

Cei care ajuns în zona Vârfului Omu, susțin că există un loc unde oboseala acumulată ca urmare a ascensiunii pe munte dispare pur și simplu. Locul este numit „centrul Pământului“, și ar face legătura între cer şi pământ. Mulți susțin că energiile pozitive care se găsesc în zonă vindecă anumite boli și face ca oboseala să dispară ca prin minune. „Gura de Rai“ ar fi situată pe drumul dintre Cabana Omu spre Peştera. Un alt loc cu puteri similare a fost identificat şi pe o pantă de lângă Sfinx.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: