Redactia.ro
Home » Știri » Apariție sfidătoare în caleașcă a lui ÎPS Teodosie după ce a fost dat în judecată

Apariție sfidătoare în caleașcă a lui ÎPS Teodosie după ce a fost dat în judecată

ÎPS Teodosie cere reînființarea Mitropoliei.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, se află în centrul atenției după ce a fost convocat la judecată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în urma unor acuzații grave de indisciplină și tulburare a păcii în cadrul Bisericii. Aceste acuzații au generat un val de controverse și tensionări în cadrul instituției religioase, iar recenta sa apariție într-o caleașcă a stârnit încă mai multe discuții și întrebări.

Convocarea la judecată și acuzațiile aduse

În urma insistențelor repetate pentru ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie, ÎPS Teodosie a fost chemat la judecată pentru încălcarea disciplinelor bisericești și tulburarea liniștii în cadrul Sfântului Sinod. Acest comportament a generat tensiuni și conflicte în cadrul instituției religioase și a alimentat un climat de neîncredere și controversă.

În timp ce Sfântul Sinod a emis un comunicat de presă respingând cererea lui ÎPS Teodosie pentru promovarea Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie, acesta rămâne și subiectul unei anchete din partea DNA, fiind suspectat de cumpărare de influență. Aceste aspecte adaugă complexitate și profunzime situației sale juridice și morale.

De fiecare dată, Cancelaria Sfântului Sinod a răspuns că, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, o mitropolie este constituită din două, trei sau mai multe eparhii, iar ierarhii acestora formează împreună un sinod mitropolitan. Întrucât nicio eparhie vecină cu Arhiepiscopia Tomisului nu dorește să intre în componența unei viitoare Mitropolii a Tomisului, ÎPS Teodosie insistă cu înverșunare ca doar eparhia pe care o păstorește să devină mitropolie, după modelul unor mitropolii din Bulgaria, încălcând astfel ordinea statutară a Bisericii Ortodoxe Române, care, în prezent, nu prevede existența unor mitropolii onorifice, fără sinod mitropolitan. De altfel, subiectul a dus la un război al declarațiilor între Teodosie și conducerea BOR.”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Prezența neobișnuită în caleașcă

În mijlocul acestor acuzații și controverse, ÎPS Teodosie a făcut o apariție surprinzătoare într-o caleașcă, adăugând un element suplimentar de spectacol și mister în întreaga situație. Refuzând să comenteze comunicatul recent al Patriarhiei, el a menționat că nu consideră oportun să abordeze acest subiect.

Apariția în caleașcă a stârnit întrebări și speculații în rândul publicului, iar acuzațiile și investigațiile în curs își vor continua impactul asupra reputației și poziției lui ÎSP Teodosie în cadrul Bisericii și al societății în general.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: