Redactia.ro
Home » Știri » Apelul lui Arafat către românii care vor să-i ajute pe refugiații din Ucraina: “Nu poți să donezi rochii de mireasă, costume de nuntă, haine vechi sau rupte”

Apelul lui Arafat către românii care vor să-i ajute pe refugiații din Ucraina: “Nu poți să donezi rochii de mireasă, costume de nuntă, haine vechi sau rupte”

Raed Arafat face un apel către toți românii care vor să-i ajute pe refugiații din Ucraina, vorbind despre lucrurile pe care oamenii nu trebuie să le doneze.

Șeful DSU susține că ajutorul umanitar pe care românii vor să-l facă trebuie să fie concordanță cu necesitățile refugiaților din Ucraina, respectiv produse pe care aceste persoane care fug din calea bombelor le-ar putea utiliza.

Apelul lui Arafat către românii care vor să-i ajute pe refugiații din Ucraina: “Nu poți să donezi rochii de mireasă, costume de nuntă, haine vechi sau rupte”

Raed Arafat transmite un mesaj celor care vor să doneze lucruri să o facă doar dacă acestea sunt în stare bună și dacă sunt utile celor care le vor lua. În niciun caz nu sunt recomandate donarea rochiilor de mireasă, costume de nuntă, pantofi cu toc și alte lucruri de care nu are nimeni nevoie.

„Donațiile care se fac la colțul străzii nu sunt recomandate. Sunt un gest foarte frumos, dar cei care le culeg trebuie să le sorteze.

Sunt lucruri de care este nevoie si altele de care nu este nevoie. Din cauza aceasta sunt centre de colectare în fiecare oraș, care sunt în grija unor ONG-uri, iar aceste organizații anunță ce colectează.

Nu este recomandat să donezi niște medicamente care ți-au rămas acasă. Nu poți să donezi niște haine vechi, rupte – nu e nevoie de așa ceva. Nimeni nu o să le ia și oamenii care vin au și ei demnitatea lor”, a precizat Arafat.

Hub-ul umanitar de la Suceava, funcțional

Recent, Raed Arafat, a declarat că hub-ul umanitar de la Suceava este funcţional. Șeful DSU a explicat cum ajuns ajutoarele la persoanele care au nevoie de ele.

„Rolul pe care l-a avut societatea civilă în criza refugiaţilor a fost unul extraordinar de important; vom continua să întărim colaborarea cu acest segment şi bineînţeles cu autorităţile publice şi cu oricine doreşte să colaboreze pe plan naţional şi internaţional”, apreciază oficialul DSU.

„Deja au fost transportate materiale din Italia, Slovenia, din Bulgaria şi alte materiale care se pregătesc chiar din interiorul României, în mod organizat, iar toate astea, în colaborare cu autorităţile ucrainene, se transferă cu camioane din Ucraina care vin, se alimentează cu toate materiale respective şi pleacă către Ucraina.”, a mai explicat Arafat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: