Redactia.ro
Home » Știri » Arafat îi răspunde Patriarhului Daniel, în scandalul pelerinajului de Sfânta Parascheva: “Nu iau singur această decizie”

Arafat îi răspunde Patriarhului Daniel, în scandalul pelerinajului de Sfânta Parascheva: “Nu iau singur această decizie”

Mesajul dur a lui Raed ARAFAT

Patriarhul Daniel a ținut să transmită nemulțumirea sa cu privire la regulile și măsurile de protecție ce se impugn cu ocazia pelerinajului de Sfânta Parascheva. Indignat de comunicatul transmits, Raed Arafat a dorim să facă “lumină” în această directie.

Interzicerea pelerinajului pentru cei care nu sunt din Iași a fost de cuarand stabilita de autoritati, și asta ca o măsură de protecție pe timp de pandemie. Vizibil deranjat de noile reguli, Patriarhul Daniel a transmis printr-un comunicat că aceasta este o măsură disproporționata și discriminatorie, luată fără o consultare prealabilă.

Raed Arafat i-a dat replica patriarhului

Într-o intervenție pentru Digi 24, Raed Arafat, seful ISU a ținut să transmită câteva lămuriri cu privire la comunicatul transmis de patriarh: “Eu am evitat să comentez aspectul religios, tocmai pentru că mulți au încercat să se folosească exact de faptul că „doctorul Arafat nu face parte din credința noastră, înseamnă că are ceva cu noi”. S-a folosit acest lucru în ultimele zile, s-a folosit de către unii într-un stil destul de neplăcut. Trebuie să înțeleagă lumea că aici nu este vorba nici de disproporție, nici de discriminare, nici de dorința de a face rău unora sau bine altora. Aici este vorba de domeniul sănătățîi publice. Deciziile se iau analizând aspectele de sănătate publică. Noi am explicat logică care stă în spatele acestei decizii. Și anume că este riscul de infecție pe drum către, și de acolo înapoi, plus timpul petrecut la fața locului, dacă este un număr foarte mare de oameni”, a transmis Arafat la Digi24.

Anularea măsurilor, doar o decizie politică

Tot Raed Arafat a ținut să transmită că eliminarea restricțiilor cu ocazia pelerinajului de Sfânta Parascheva poate fi făcută doar de autorități: „Se revine asupra interdicției numai dacă decizia este una politică și nu tehnică. Nu! Și asta nu o zic eu, știu părerea colegilor cu care lucrăm. N-avem cum să revenim asupra unei astfel de decizii care este făcută cu bună credință și în baza unor analize foarte serioase. Când pui oamenii în autocare, trenuri și îi trimiți 8 ore și se întorc 8 ore, 7 ore, 6 ore, e suficient să fie unul, doi asimptomatici între ei și să ne trezim că se întorc 20 care sunt infectați, iar unora dintre ei să li se pună viața în pericol.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: