Redactia.ro
Home » Știri » Ard spitalele din țară! A fost incendiu la Spitalul CFR din Cluj

Ard spitalele din țară! A fost incendiu la Spitalul CFR din Cluj

GALERIE FOTO (2) A fost incendiu la Spitalul CFR din Cluj

Un incendiu a izbucnit duminică la Spitalul CFR din Cluj. Din primele informații una din băile spitalului a ars și mai mulți pompieri au interventi cu echipaje. Trei persoane au fost evacuate. 

A fost incendiu la Spitalul CFR din Cluj

Duminică dimineața, ISU Cluj a interventi pentru a stinge un incendiu care a izbucnit în una dintre băile Spitalului CFR din municipiul Cluj- Napoca. Motivul incendiului ar fi un scurtcircuit electric, scrie News.ro.

Incendiul s-a produs la instalaţia electrică, în încăperea aflată la etajul întâi. Din primele date, pompierii au acţionat cu mai multe echipaje, iar trei persoane dintr-un salon alăturat au fost evacuate. La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul a fost lichidat, dar se lucrează pentru aerisirea încăperii şi a holului. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj

Toaleta se afla în zona secţiei de interne şi deservea mai multe saloane. În jurul orei 7.00 ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie de la et 1, spitalul CFR din Cluj-Napoca.

Pompierii de la Detasamentul 1 din Cluj-Napoca au intervenit cu cinci mașini, stingând focul, astfel încât nu a mai fost necesară evacuarea altor pacienti, scrie și Mediafax.

Incendiu puternic la Piatra Neamț

Un incendiu de proporții a avut loc, sâmbătă seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.  În prezen, 12 persoane au decedat în urma incendiului, iar alte 5 suntacum în stare gravă la spital. Procurorii au decis deschiderea unui dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurimile în care a izbucnit incendiul devastator, care a dus la moartea a zece pacienți infectați cu coronavirus.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul General. Inițial, dosarul a fost deschis de procurorii de pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, ancheta fiind preluată ulterior de Parchetul General.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a confirmat într-un comunicat, că secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost reconfigurată în ziua incendiului fără să fie solicitat avizul.

”Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ”, se arată în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: