Redactia.ro
Home » Sport » Are loc tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Iată ce adversari are România

Are loc tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Iată ce adversari are România

Coincidențe uimitoare: Paralele între calificarea României la Euro 2024 și din 1994, potrivit analizei Marca

În această seară începând cu ora 19, microbiștii stau lipiți de televizor pentru a afla care sunt adversarii naționalei de fotbal a României pentru EURO2024. Tragerea la sorți a început și iată cât de mult noroc a avut România. Este un moment important pentru a stabili componența grupelor la cea mai prestigioasă competiție continentală.

Ei sunt adversarii României la EURO 2024

Lotul național de fotbal al României se va duela cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea din play-off. Acea echipă poate fi Israel, Ucraina, Islanda sau Bosnia Herțegovina.

În această seară la ora 19 a avut loc tragerea la sorți pentru EURO 2024 chiar în Hamburg. Românii au stat cu sufletul la gură, dar momentul mult așteptat a sosit.

Cunoaștem deja programul României la Euro 2024:

  • 17 iunie – Romania – Israel / Bosnia / Ucraina/Islanda
  • 22 iunie – Belgia – Romania
  • 26 iunie -Slovacia – Romania

Cum se desfășoară tragerea la sorți pentru EURO 2024

Tragerea la sorți pentru echipele de fotbal participante la Campionatul European (Euro) este un moment crucial în pregătirea acestui prestigios turneu sportiv. Procedura presupune distribuirea echipelor participante în grupe, astfel încât să se creeze un echilibru în competiție și să se asigure interesul spectatorilor.
Tragerea la sorți are loc chiar acum și este organizată de UEFA, forul de conducere al fotbalului european. Echipele sunt împărțite în patru sau mai multe urne valorice, în funcție de clasamentul lor în calificările pentru turneu sau pe baza performanțelor recente. Tragerea la sorți este un moment anticipat de fani, antrenori și jucători, deoarece definește traseul fiecărei echipe și creează așteptări și emoții pentru întregul turneu.

Unde are loc tragerea la sorți

În cadrul tragerii la sorți, echipele participante vor fi împărțite în patru urne valorice distincte, iar apoi vor fi distribuite în șase grupe separate, denumite A, B, C, D, E și F. Un bol suplimentar va conține patru bile, reprezentând pozițiile disponibile în fiecare grupă, precum B1, B2, B3 și B4. Grupa A va fi formată din doar trei bile, desemnând pozițiile A2, A3 și A4, deoarece Germania va ocupa poziția A1.

Tragerea la sorți va avea loc la impresionanta Elbphilharmonie din Hamburg, unul dintre cele zece orașe selectate pentru a găzdui meciuri la EURO 2024. În Hamburg se vor disputa patru partide din faza grupelor și un sfert de finală. Elbphilharmonie, cunoscută sub numele de „Elphi”, reprezintă o sală de concerte situată în cartierul HafenCity din Hamburg, inaugurată în ianuarie 2017 cu un spectacol impresionant de lumini și concerte filarmonice.

Cum arată urnele valorice pentru EURO 2024

UEFA a stabilit urnele valorice în funcție de performanțele echipelor în preliminarii. Echipa națională a României, care și-a adjudecat grupa de calificare, se află în urna a doua valorică. Cele patru urne valorice sunt distribuite astfel:

  • Urna 1: Germania, Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria
  • Urna 3: Scoția, Slovacia, Olanda, Cehia, Croația, Slovenia
  • Urna 4: Italia, Serbia, Elveția, Câștigătoare play-off A, Câștigătoare play-off B, Câștigătoare play-off C
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: