Redactia.ro
Home » Știri » Arhiepiscopul Teodosie i-a împărtășit pe credincioșii care au mers la slujba de la Constanța, în ciuda deciziei BOR: „Se vindecă de coronavirus”

Arhiepiscopul Teodosie i-a împărtășit pe credincioșii care au mers la slujba de la Constanța, în ciuda deciziei BOR: „Se vindecă de coronavirus”

GALERIE FOTO (2) ÎPS Teodosie a împărtășit creștinii

La Constanța a avut loc marți noaptea slujba numită Odovania Învierii, care semnifică încheierea sărbătorii, iar la finalul acesteia oamenii au putut să ia Lumină, lucru care nu s-a întâmplat de Paște, pentru că oamenii nu au avut voie să iasă din case sau să meargă la biserici.

ÎPs Teodosie a împărtășit creștinii care au venit la slujba de la Constanța, deși Biserica a interzis acest lucru

Arhiepiscopul Teodosie a împărtășit mai mulți oameni la finalul acesteia, chiar dacă Biserica Ortodoxă a decis ca împărtășaniile să fie amânate pe perioada pandemiei.

Sute de oameni au participat aseară la această liturghie, iar mulți dintre ei nu au păstrat regulile distanțării sociale. Imaginile din biserică arată că participanții nu au stat la 1,5 metri depărtare unii de ceilalți, iar mulți dintre ei nu aveau măști, lucru care este obligatorii în toate spațiile închise, inclusiv biserici.

Distanțare socială nerespectată slujbă
Slujba de la Constanța

Arhiepiscopul Teodosie a fost cel care i-a împărtășit pe oameni după liturghie, deși acest lucru nu trebuia făcut. Mai mult decât atât, el a spus că dacă credincioșii de la slujbă se vor îmbolnăvi de coronavirus, se vor vindeca.

Eu nu am putut să-i amân pe credincioși. Eu știu că la orice liturghie se împărtășește. Liturghia nu e făcută să stăm departe. S-au pregătit, s-au spovedit, aceia se împărtășesc”, a explicat ÎPS Teodosie.

Biserica Ortodoxă a decis ca împărtășaniile să fie amânate

Biserica a stabilit recent ca la slujbele religioase să nu mai fie împărtășiți oamenii, pentru a reduce riscul îmbolnăvirilor cu COVID-19. La acel moment, BOR a transmis că acest context este unul în care creștinismul se întrepătrunde cu rațiunea, iar aceasta din urmă este cea care dictează ca împărtășaniile să fie amânate pentru o perioadă scurtă.

În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creștin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a „celor sfinte” si de punerea în conflict a credinței profunde cu rațiunea practică. Creștinismul autentic, hrănit din fidelitatea față de tradiția genuină a Evangheliei și față de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credința și rațiunea, ci le cultivă cu discernământ”, a transmis Biserica Ortodoxă Română.

ÎPS Teodosie a fost criticat și chiar s-a depus o plângere împotriva lui după ce a împărtășit toți credincioșii de la o liturghie cu aceeași linguriță. El nu a fost sancționat în niciun fel atunci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: