Redactia.ro
Home » Știri » Artista româncă celebrată de Google. Cine a fost Geta Brătescu

Artista româncă celebrată de Google. Cine a fost Geta Brătescu

Doodle  de la Google marchează în a treia zi de Paști sărbătorirea unei importante artiste din România, dar puțin cunoscută publicului larg. Cine a fost Geta Brătescu care ar fi împlinit marți, 95 de ani.

Artista româncă celebrată de Google. Cine a fost Geta Brătescu

Georgeta Ann Comănescu pe numele complet, a fost artist plastic, fotograf, eseistă și scriitoare din România. S-a născut în anul 1926, pe data de 4 mai. Opera sa artistică este compusă din: lucrări de grafică, desen, colaj, fotografie și ilustrație de carte.

Geta Brătescu | Alexandra`s Gallery

În anii 50 a fost ilustratoare de carte pentru copii  și s-a a alăturat Uniunii Artiștilor Plastici. Prin intermediul acestei organizații, Geta Brătescu a călătorit în toată țara și-i schița pe români în viața lor de zi cu zi. Mai târziu, datorită talentului ei artistic, Geta Brătescu a fost anumită în anii ‘60  director artistic al prestigioasei reviste literare Secolul 20.

Geta Brătescu a murit. A murit artistul care, un timp, a desenat cu ochii  închiși - Hotnews Mobile

Geta Brătescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa

Geta Brătescu avea și un studio al său, unde s-a ocupat de desen, fotografie, film și colaje de materiale obișnuite. Astfel, datorită muncii sale de calitate,  Geta Brătescu a primit în 2008 titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Arte din București, pentru remarcabila sa contribuție la dezvoltarea artei românești contemporane.

Geta Brătescu. Medea's Hypostases II. 1980 | MoMA

Geta Brătescu, decorată cu Ordinul Național ”Steaua României”

În anul 2017, Geta Brătescu a mai primit o distincție înaltă. Artista a primit onoarea de a reprezenta România la prestigioasa Bienală de la Veneția. Și tot în 2017, Geta Brătescu a fost decorată cu Ordinul Național „Steaua României”, cea mai înaltă onoare civilă a țării. A murit în urmă cu doi ani. Pe 19 septembrie 2018, marea artistă a decedat.

Geta Brătescu - Wikiwand

Lucrările excepționale ale Getei Brătescu au fost expuse în locuri precum: Galerie im Taxispalais în Innsbruck, Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, A Foundation din Liverpool, Index Foundation din Stockholm, e-Flux New York, Istanbul Biennale, MACBA Barcelona, Mumok Vienna, Kalmar Museum din Suedia, Galerie Barbara Weiss din Berlin, Museum of Modern Art (MoMA) din New York.

Geta Brătescu - Apariții

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: