Redactia.ro
Home » Știri » Artistul-primar Mircea Rusu, condamnat pentru coruptie! Ce pedeapsă a primit interpretul melodiei „Omul bun și pomul copt”

Artistul-primar Mircea Rusu, condamnat pentru coruptie! Ce pedeapsă a primit interpretul melodiei „Omul bun și pomul copt”

Cântărețul Mircea Rusu, fostul primar al comune Band din județul Mureș, a fost condamnat într-un dosar de corupție la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința, însă, pentru fapele comise în 2008, nu este definitivă.

În 12 mai 2022, Tribunalul Mureș a pronunțat o primă sentință într-un dosar de corupție în care a fost trimis în judecată cântărețul Mircea Rusu. El a fost primar, timp de trei mandate, în comuna Band, din județul Mureș.

Artistul-primar Mircea Rusu, condamnat pentru corupție! Ce pedeapsă a primit interpretul melodiei „Omul bun și pomul copt”

Hiturile „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă” l-au făcut cunoscut pe Mircea Rusu. El a fost trimis în judecată de DNA în anul 2017. Artistul-primar a fost acuzat că a primit mită peste 400.000 de lei, în cursul anului 2008. Asta, pentru un contract de lucrări edilitare în valoare de peste opt milioane de lei.

„În perioada iulie – 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea (n.r. noul nume al cântărețului), în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei,

în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective. La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009,

inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei. Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut”, se arată în rechizitoriul DNA.

Artistul-primar Mircea Rusu, condamnat pentru corupție! Ce pedeapsă a primit interpretul melodiei „Omul bun și pomul copt”

De asemenea, Mircea Rusu a mai fost acuzat că, în calitate de primar, a solicitat și a primit, cu titlu de mită de la un administrator al unei societăți comerciale, suma de 35.000 de lei. Asta, în scopul derulării în condiții bune a aceluiași contract de lucrări.

Fostul edil a mai primit o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare cu suspendare. În total a fost achitat de Tribunalul Mureș pentru săvârșirea a 11 infracţiuni de abuz în serviciu. Mircea Rusu va fi însă sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani și 6 luni.

Sentinţa nu este încă definitivă, fiind supusă apelului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: