Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Aşa îţi testezi IQ-ul. Mută un singur băț de chibrituri pentru a corecta operaţiunea I+II+III=III

Aşa îţi testezi IQ-ul. Mută un singur băț de chibrituri pentru a corecta operaţiunea I+II+III=III

GALERIE FOTO (2)

IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezinta măsura inteligenţei umane exprimata printr-un numar rezultat în urma sustinerii unui test standardizat, raportat la varsta cronologica.

Marea majoritate a oamenilor se situează undeva în jurul valorii de 100 (in intervalul 90 – 110), avand o inteligenţă medie. O valoare peste 120 este considerata inteligenta superioara, iar de la 130 in sus vorbim despre supradotare cognitiva. În sens invers, un IQ de 75 – 85 exprima un “intelect de limita”, in timp ce un IQ sub 70 arata existenta unui retard in functionarea cognitivă.

Mută un singur băţ!

Fiecare om se naşte cu un potential de inteligenţă mostenit genetic de la predecesorii sai. Este vorba despre inteligenta nativa, denumita si inteligenta fluida. Acesta se măsoară prin teste de inteligenta non-verbale care presupun operarea cu imagini şi simboluri abstracte, fără utilizarea conceptelor verbale.

Îţi suspunem atenţiei un test de IQ relativ simplu. Trebuie doar să te concentrezi și să te gândești de două ori, înainte de a muta o dată. Dacă nu ai găsit rezolvarea, o vei găsi mai jos.

Aşadar, mută un singur băț de chibrituri pentru a corecta operaţiunea I+II+III=III.

Iată rezolvarea!

Dacă nu ai găsit rezolvarea, nu te mai ținem în suspans. Se ia bățul de chibrit de la primul „+” și se ridică lângă primul băț, astfel încât să rezulte că II-II+III=III.

Deşi testele de inteligenta standardizate pot masura IQ-ul începând cu varsta de aprozimativ 3 ani şi până la vârsta de 90 de ani, o evaluare complexa si valoroasa a abilitatilor cognitive (atat verbale, cat si non-verbale) poate fi facuta dupa varsta de 6 ani.

Pentru a putea lua decizii corecte în privinţa planului educational al unui copil, este foarte important sa fie evaluate cele doua componente majore ale inteligentei: cea non-verbala (inteligenta fluida, mostenita genetic) si cea verbala (inteligenta cristializata, castigata prin educatie).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: