Redactia.ro
Home » Știri » Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Ministerul Educației Naționale

Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Ministerul Educației Naționale

Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Ministerul Educației Naționale

Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Ministerul Educației Naționale. O asociație de elevi este hotărâtă să dea în judecată Ministerul Educației Naționale pentru ordinul care interzice elevilor cu media la admitere sub 5 să intre la liceu.

Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Ministerul Educației Naționale

Asociația Elevilor din Constanța sunt hotărâți să ia atitudine și să dea în judecată Ministerul Educației pentru ordinul care le interzice elevilor cu media la admitere sub 5 să intre la liceu.

Asociația Elevilor din Constanța va chema Ministerul Educației Naționale în judecată pentru anularea în parte a. Ordinului ministrului educației naționale nr. 4948/2019 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021. Pentru obligarea elevilor ce au obținut media de admitere sub nota 5 să urmeze învățământul profesional. În perspectiva adaptării sistemului educațional românesc la standardele secolului. XXI și la cele europene, traseul educațional pe care fiecare elev îl urmează ar trebui să fie ales de către acesta. Luând în considerare interesele și aptitudinile pe care le are”, se arată într-un comunicat transmis joi de AEC.

Acest fapt derivă și din principiul enunțat de Legea educației naționale, al centrării sistemului educațional pe beneficiarul său primar, elevul. Cu titlu de exemplu, dacă un elev nu are capacitățile necesare pentru a accede în învățământul teoretic. Dar are aptitudini în ceea ce privește artele sau sportul, el ar trebui să aibă posibilitatea de a opta pentru învățământul vocațional”, se arată în comunicat.

Elevii dau vina pe competențele profesorilor

Asociația Elevilor susține că dacă un elev nu a putut să obțină o medie minimă pentru a intra la liceu, nu înseamnă că elevul nu este bun, ci poate avea cauze diverse. Precum competențele slabe ale profesorilor, cât și condițiile socio-economice ale familiilor lor.

Este de la sine înțeles că nu putem avea aceleași pretenții de la un elev care trăiește într-o familie cu condiție materială moderată, comparativ cu unul dintr-o familie cu condiție materială deficitară. La fel, există discrepanțe între mediul urban și rural, mai ales în ceea ce privește nivelul de pregătire al cadrelor didactice. Cei mai mulți profesori cu gradul I aflându-se în liceele „de top” din mediul urban. În timp ce profesorii debutanți ajung, de regulă, în școlile din mediul rural. Dacă un elev are potențialul să ajungă un bun doctor, acesta poate fi irosit dacă statul nu a fost în stare să îi asigure condițiile necesare pentru a îl exploata. Ca urmare, dacă un elev obține media 5.00 la admitere, asta nu denotă din start că el nu este potrivit pentru învățământul teoretic”, arată Andrei-Mihai Tănase, președinte AEC.

Conform AEC, există multe cazuri în care elevi au obținut sub media de admitere 5.00 și au reușit să ajungă în învățământul teoretic și să promoveze examenul de Bacalaureat cu note mari. AEC a cerut pe 16 august Ministerului Educației organizarea unei dezbateri politice, dar nici pana în ziua de azi MEN nu a acceptat.

Citeste si:Accident grav, joi, în judeţul Covasna: 7 oameni răniţi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: