Redactia.ro
Home » Știri » Atac armat Noua Zeelandă în două moschei. Zeci de morți și răniți

Atac armat Noua Zeelandă în două moschei. Zeci de morți și răniți

La două moschei din orașul Christchurch din Noua Zeelnadă, aua vut loc atacuri armate în care au fost uciși cel puțin 49 de oameni, iar zeci de persoane au fpst rănite.
Atacul, cel mai grav de acest fel din istoria țării, a avut loc vineri, în timpul rugăciunilor de după-amiază. Autoritățile spun că este vorba despre un atac terorist motivat de o ideologie de extremă-dreaptă.

De asemenea, poliția avertizează asupra mai multor trăgători, existând suspiciunea că mai multe moschee dunt vizate.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat oficial că atacul a fost unul terorist. E spune că la moscheea Al Noor au fost ucise 30 de persoane iar la Centrul Islamic Linwood, alte 10.

Se pare că patru suspecți au fost deja arestați, este vorba despre trei bărbați și o femeie.

Atac armat Noua Zeelandă

Desfășurarea incidentului, despre care premierul Noii Zeelande spune că marchează una dintre cele mai negre zile din istoria țării, este încă destul de neclară, conform stirileprotv.ro.

Un martor susține că l-a văzut pe unul dintre atacatori, care a țintit sala de rugăciuni ale bărbaților, după care a mers către cea a femeilor.

Autoritățile susțin că atacatorii intenționau să folosească și explozibil plasat în mașină, dar din fericire aceste dispozitive au fost dezamorsate de polițiști.

Printre locuitorii orașului Christchurch se află mulți români. Ioana Florea a povestit care a fost atmosfera din școli în timpul atacului.

“Eu am fost blocată în şcoala copilului meu vreme de 3 ore, elevii stăteau cu luminile stinse în clasă pentru că poliţia încă îi căuta pe atacatori. Părinţii stăteau în altă clasă. Toată lumea a fost sfătuita să nu meargă pe stradă, iar în toate clădirile s-a blocat orice acces. Nimeni nu intră şi nu părăsea clădirea”, a declarat Ioana Florea, româncă stabilită în Christchurch.

Autoritățile au făcut apel la toate moscheele din țară să-și închidă porțile. Se crede că un atacator a transmis în direct cel puțin unul dintre atacuri.

Printre răniți se află și copii, un martor ocular a povestit că a ajutat o fetiță și pe tatăl ei, ambii fiind împușcați de atacatori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: