Redactia.ro
Home » Știri » Atentat în Israel! O mașină a intrat în pietoni, apoi șoferul a coborât și a înjunghiat civili. Ce a pățit atacatorul

Atentat în Israel! O mașină a intrat în pietoni, apoi șoferul a coborât și a înjunghiat civili. Ce a pățit atacatorul

Atentat în Israel! O mașină a intrat în pietoni, apoi șoferul a coborât și a înjunghiat civili. Ce a pățit atacatorul

Un bărbat a intrat cu mașina în pietoni, apoi a coborât apoi din vehicul pentru a înjunghia civili, a anunțat poliția din Israel. Sunt și victime. Iată amănunte!

Atac terorist în Israel! O mașină a intrat în pietoni, apoi șoferul a coborât și a înjunghiat civili

Autorul atacului sângeros, un palestinian care locuiește în Hebron, ar fi intrat în Israel cu un permis medical pentru a comite atacul din Tel Aviv, notează publicația Jerusalem Post.

Opt persoane – dintre care trei sunt în stare foarte gravă – au fost rănite după ce șoferul a intrat cu mașina în pietoni, în apropierea unui centru comercial din Tel Aviv. După ce i-a lovit cu autovehicul, bărbatul a coborât pentru a-i înjunghia pe civili cu un „obiect ascuțit”.

Șoferul a fost împușcat mortal la fața locului, după incident, a relatat Observator. Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat pentru radioul armatei israeliene că bărbatul responsabil pentru lovirea unei mașini într-o mulțime din Tel Aviv a fost „neutralizat” la fața locului de către un civil care a intervenit primar, relatează Reuters.

Gruparea Hamas a revendicat atacul „eroic”. BBC a primit o declarație a grupului militant palestinian Hamas și a purtătorului său de cuvânt, Muhammad Hamadeh.

Potrivit acestora, atacul de la Tel Aviv face parte dintr-un „răspuns natural la masacrul în curs al poporului nostru și o autoapărare legitimă împotriva încălcării tuturor normelor umane de către ocupația [israeliană]”.

„Ocupantul trebuie să se pregătească să-și numere morții și răniții, pentru că sângele copiiilor noștri nu este ieftin”, au mai precizat aceștia în declarație, a relatat Observator.

Atentat în Israel! O mașină a intrat în pietoni, apoi șoferul a coborât și a înjunghiat civili. Ce a pățit atacatorul
Foto: Profimedia Images

Context: Forţele israeliene au lansat luni în oraşul Jenin din Cisiordania cea mai mare operaţiune militară din ultimii 20 de ani, în urma căreia cel puţin opt palestinieni au murit şi peste 50 de persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ comunicat de Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează News.ro.

Cinci dintre palestinienii ucişi erau adolescenţi, a precizat ministerul. În replică, palestinienii acuză Israelul de comiterea unor noi „crime de război”.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: