Redactia.ro
Home » Știri » Atenție! 10 sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs au fost retrase de la vânzare. Ce nereguli au fost găsite

Atenție! 10 sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs au fost retrase de la vânzare. Ce nereguli au fost găsite

Zece sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs au fost retrase de la vânzare. Ce nereguli au fost găsite

Autorităţile au retras de la vânzare 10 sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezenţa unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate. Iată despre ce este vorba, concret.

Zece sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs au fost retrase de la vânzare. Ce nereguli au fost găsite

Problemele au fost constatate în Belgia, însă produsele brandului respectiv de înghețată se găsesc și la noi în țară, a scris Impact. Este vorba de grupul american General Mills, care este prezent și în România, arată sursa menționată.

Autorităţile din Belgia au retras de la vânzare 10 sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezenţa unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate, a anunţat joi Agenţia federală pentru siguranţă alimentară (AFSCA), relatează Agerpres, conform AFP. Ar fi vorba de oxid de etilenă, un compus cancerigen și, deci, periculos pentru sănătate.

„Producătorul acestui brand celebru de îngheţată, grupul american General Mills, a constatat în timpul unui control de rutină prezenţa unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenţei oxidului de etilenă într-un lot de produse Haagen-Dazs”, a transmis AFSCA într-un comunicat de presă.

Oxidul de etilenă (ETO) este un pesticid cancerigen interzis în Europa, a scris G4Media.ro. Furnizorul de vanilie a fost identificat drept cauză a acestei probleme, iar grupul General Mills a hotărât astfel să retragă de la vânzare toate produsele preparate cu vanilia furnizată de acel producător, a explicat AFSCA. Agenţia belgiană a publicat lista celor 10 produse vizate de măsura de retragere din toate magazinele din ţară, precum şi datele lor de expirare.

„Cerem consumatorilor care au cumpărat aceste produse să nu le consume şi să contacteze General Mills pentru a obţine rambursarea lor”, a precizat AFSCA.

Cele 10 sortimente de îngheţată retrase de la vânzare au fost distribuite în Belgia şi Luxemburg prin magazinele Carrefour, Resuma, Colruyt, Delfood, Delhaize, Makro, Match, Cora, Bidfood, Ceges, Romeck, Mekabe şi AET, a precizat aceeaşi agenţie belgiană, conform G4Media.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro