Redactia.ro
Home » Știri » Atenție șoferi! Greșeala care vă poate lăsa imediat fără carnet. Mulți fac asta, dar nu știu că este interzis

Atenție șoferi! Greșeala care vă poate lăsa imediat fără carnet. Mulți fac asta, dar nu știu că este interzis

În cât timp primești acasă amenda radar? Cum poți scăpa de plata sancțiunii

În anul 2023, Codul Rutier a fost modificat pentru a include noi reguli și sancțiuni mai aspre, odată cu creșterea comportamentului agresiv la volan. O nouă prevedere a Codului Rutier se referă la această conduită agresivă și impune sancțiuni severe pentru cei care o practică.

Astfel, amenda aplicată pentru comportamentul agresiv la volan variază între 580 de lei și 725 de lei, fiind încadrată în clasa a II-a de sancțiuni. În plus, conducătorii auto care se fac vinovați de această conduită vor avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Greșeala care te poate costa scump

Conform Poliției Rutiere, această prevedere se aplică în special celor care se deplasează în mod repetat de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, în încercarea de a depăși un șir de vehicule care circulă în același sens. Totodată, și cei care utilizează frâna de ajutor pentru a efectua o întoarcere sau care pornesc cu roțile motoare derapând în gol sunt considerați șoferi agresivi. Chiar și motocicliștii care decid să circule pe o singură roată intră în aceeași categorie de comportament.

Nu sunt excluși de la această contravenție nici cei care se apropie din spate folosind în mod repetat semnale luminoase și sonore cu intenția de a obliga alți conducători auto să elibereze banda de circulație. De asemenea, cei care circulă în proximitatea excesivă a altor vehicule în fața, în spate sau pe lateral sunt vizați de aceste sancțiuni. Reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără un motiv întemeiat, în scopul de a intimida alți conducători auto, este de asemenea sancționată conform noilor prevederi ale Codului Rutier.

Aceste modificări au fost introduse cu scopul de a descuraja comportamentul agresiv la volan și de a asigura o circulație mai sigură pe drumurile publice. Conducătorii auto trebuie să fie conștienți de noile reguli și să respecte normele de conduită adecvată în trafic pentru a evita sancțiunile și consecințele negative ale comportamentului agresiv. În final, implementarea acestor măsuri aduce o contribuție semnificativă la promovarea siguranței în trafic, protejând viața și integritatea tuturor participanților la drum.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: