Redactia.ro
Home » Știri » Atenție, șoferi! Rămâneți fără permisul de conducere dacă nu respectați asta

Atenție, șoferi! Rămâneți fără permisul de conducere dacă nu respectați asta

permis de conducere

Codul Rutier din 2023 aduce în atenție modificări semnificative și impune amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei pentru șoferii care nu respectă regulile, chiar dacă nu sunt conștienți de ele. În plus, există riscul de a-și pierde permisul de conducere.

Atenție, șoferi! Rămâneți fără permisul de conducere dacă nu respectați asta

Conform noilor prevederi ale Codului Rutier, dacă luminile vehiculului sunt defecte sau neomologate, șoferii pot fi sancționați cu amenzi. Legea stabilește o limită superioară de 145 de lei pe punct, dar pentru astfel de nereguli, cei prinși riscă să fie amendați cu sume între 870 și 1.160 de lei. De asemenea, pot suporta suspendarea permisului de conducere.

Iată ce stipulează un fragment din Codul Rutier din 2023, mai precis Articolul 101:

(1) Persoanele fizice care săvârșesc următoarele acțiuni sunt considerate a fi comis contravenții și vor fi sancționate cu amenzi în clasa a III-a:

  • Circularea cu autovehicule, tractoare agricole sau forestiere, remorci sau tramvaie care prezintă defecțiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră sau care le lipsesc.
  • Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau documentul înlocuitor poate fi confiscat de poliția rutieră în următoarele circumstanțe:

  • c) Autovehiculul circulă în timpul nopții fără utilizarea farurilor sau lampelor de semnalizare, fără echipamentele de iluminare și semnalizare luminoasă sau mijloacele fluorescent-reflectorizante, așa cum sunt specificate în normele tehnice în vigoare.

Conform Codului Rutier din 2023, se specifică că orice șofer din România este obligat să păstreze curate următoarele componente: parbrizul, luneta și geamurile laterale ale vehiculului, și, în anumite circumstanțe, ale tractorului agricol sau forestier.

Ce amenzi riscă șoferii

Această regulă asigură că șoferul dispune de vizibilitate adecvată în timpul deplasării. Încălcarea acestei prevederi poate atrage sancțiuni sub forma a șase sau opt puncte de amendă, cu amenzile corespunzătoare de 900 sau 1200 de lei.

„Nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului constituie contravenție și se sancționează cu o amendă de la șase la opt puncte”, este prevăzut în Codul Rutier.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: