Redactia.ro
Home » Știri » ATENȚIE, transportul în comun este problema. Alexandru Rafila avertizeaza!

ATENȚIE, transportul în comun este problema. Alexandru Rafila avertizeaza!

Rafila

Un nou record negativ a fost înregistrat astăzi în România, unde 3.517 persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19. Întrebat de Digi 24, profesorul Alexandru Rafila a declarat că nu este îngrijorat de deschiderea școlilor, cât mai degrabă de transportul în comun unde mulți oameni se pot îmbolnăvi de coronavirus.

Într-o intervenție pentru Digi 24, profesorul Alexandru Rafila a ținut să precizeze care este de fapt sursa de infectare a românilor. „Discutăm despre școli și eu spuneam că transmiterea e limitată acolo, în schimb transportul în comun, am văzut imagini de la stația de metrou Unirii unde erau 3.000 de persoane. Acolo am o problemă. Și atunci, înainte de carantină, aș face un apel către toți agenții economici să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci distanțăm transportul, decongestionăm mijloacele de transport și o să putem să vedem rezultate mai spectaculoase și mai bune decât să închidem toate activitățile”, a spus Rafila.

Măsurile din acesta perioadă vor avea efect abia peste două săptămâni

Desi sunt suficiente locuri în spital în momentul de față, potrivit profesorului Rafila, transmiterea comunitara a coronavirusului este mai intensă. Însă, măsurile anunțate și impuse în acestă săptămână își vor face efectul abia peste 14 zile. „Cu cât ai mai multe cazuri, ai o transmitere comunitară mai intensă și asta face că efectul de multiplicare să fie mai rapid. Și chiar dacă acum avem suficiente locuri în spital, lucrul acesta poate să se schimbe într-un timp relativ scurt și trebuie o gândire și pe termen lung. Ce se întâmplă dacă avem în continuare o creștere a numărului de cazuri? 5 la sută merg la ATI și avem și o mortalitate de 3 la sută. Sunt cifre bazate pe evaluările făcute și în alte țări și strategia trebuie să fie bine adaptată și predictivă, trebuie să ofere soluții pentru ce urmează să se întâmple”, a conchis profesorul Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: