Redactia.ro
Home » Știri » Atenționare de vreme rea din partea meteorologilor. Un nou val de ploi și ninsori lovește România

Atenționare de vreme rea din partea meteorologilor. Un nou val de ploi și ninsori lovește România

Prognoza meteo 8 martie 2024: Ninsori la munte și ploi în restul țării

România se pregătește să facă față unui nou val de ploi, lapoviță și chiar ninsoare, într-un context în care meteorologii de la ANM au emis un cod galben de viituri în mai multe regiuni. Avertizarea vizează intervalul 25 aprilie, ora 10:00, până la 26 aprilie, ora 6:00 și indică o schimbare neplăcută a vremii, cu temperaturi scăzute și precipitații abundente.

Atenționare de vreme rea

Potrivit ANM, în intervalul menționat, sudul, centrul și estul țării vor fi afectate de ploi, cu averse ce pot fi însoțite de descărcări electrice, rafale de vânt și izolat grindină în regiunile sud-estice. Cantitățile de apă vor fi semnificative, de până la 15…25 l/mp, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații Meridionali și Orientali, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În București, conform RTV, se anunță ploi abundente și descărcări electrice, iar în zona montană există posibilitatea concretă de lapoviță și ninsoare, o veste proastă pentru turiștii care se aventurau în drumeții.

Meteorologii au emis un cod galben de inundații pentru râuri din 11 județe

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de inundații pentru râuri din 11 județe, valabil de joi, 25 aprilie, ora 12:00, până vineri, la ora 10:00. Această avertizare vizează râuri din bazinele hidrografice diverse și poate duce la scurgeri importante pe versanți și viituri rapide, cu potențiale efecte severe de inundații locale, mai ales în județele Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Astfel, românii sunt avertizați să se pregătească pentru condiții meteorologice nefavorabile și să fie atenți la eventualele riscuri de inundații sau alte probleme asociate fenomenelor extreme. Singura veste bună este că, spre finalul lunii martie, este posibil să se înregistreze o încălzire a vremii, cu temperaturi de până la 26 de grade Celsius în vestul țării. Totuși, de Paște, se prognozează precipitații în majoritatea județelor din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: