Redactia.ro
Home » Știri » Atunci când ești cu moralul scăzut sau ai probleme de adaptare, apelează la ședințe psihoterapie

Atunci când ești cu moralul scăzut sau ai probleme de adaptare, apelează la ședințe psihoterapie

Odată intrați în anotimpul rece își face apariția și binecunoscuta astenie de toamnă. Pe lângă asta, mai intervin și problemele personale, iar stresul își pune amprenta. Cum facem să ne păstrăm tonusul, dacă acestea ne copleșesc?

O ședință de psihoterapie este soluția în momentele mai dificile. Alături de un psiholog dedicat meseriei sale și anume Daniel Ivan, se găsește calea spre echilibru. În ce condiții sunt indicate aceste ședințe, aflăm din materialul de mai jos.

Când este bine să apelăm la ședințe de psihoterapie?

Practic oricând. Poate că, în aparență, totul merge bine în viața cuiva, asta nu înseamnă că acea persoană nu se confruntă și cu momente mai dificile. Se întâmplă tot felul de lucruri ce nu pot fi controlate și care ne dau viață peste cap: sunt comune cazurile celor care apelează, din disperare, la psiholog, pentru că nu pot trece peste decepție, pierderea jobului, un divorț. Toate acestea duc la dezechilibre emoționale. Desigur, contează enorm sprijinul celor apropiați: familie și prieteni. Dar, dacă ea apeleaza la sedinte psihoterapie îi va fi mult mai bine. Va învăța de asemenea să gestioneze momentele de criză și cum să vadă că există soluții constructive.

Pentru cei interesați, în pagina oficială – danielivan.ro – sunt detaliate aspectele terapiei precum metodele la care se recurge. Cert este că terapia se dovedește a fi o cale spre cunoaștere și autocunoaștere și implicit către vindecare.

Ce metode terapeutice există?

Odată cu acceptarea faptului că sunt probleme care nu dispar cu timpul, ba chiar se accentuează, mersul la psiholog este clar indicat. Bineînțeles, acest lucru nu trebuie forțat, dacă persoana nu își dorește acest lucru. Dar un ajutor specializat este imperios necesar dacă lucrurile se înrăutățesc.

În funcție de gravitatea problemei, psihologul Daniel Ivan va aplica una dintre metodele terapeutice existente. Poate fi vorba și despre psihoterapia cognitiv-comportamentală, una dintre cele mai cunoscute. Depinde însă de fiecare caz în parte și de cum simte fiecare că și-a găsit sau nu alinare și vindecare. Dacă acesta își dorește să continue tratamentul în profunzime, atunci se recomandă și terapia centrată pe scheme cognitive. Aceasta se ocupă de tratarea tiparelor rigide de personalitate, în special a celor moștenite din familie. Ea implică o perioadă mai lungă de tratament, în funcție de persoană.

Nu în ultimul rând, la cabinet se mai practică și terapia sub hipnoză.

Stările emoționale extreme pot fi tratate

Fiecare dintre noi se poate confrunta, la un moment dat, cu diverse greutăți. Chiar dacă acestea par greu de trecut, cu ajutorul unui psihoterapeut acestea pot fi diminuate. În cele din urmă, cu răbdare și înțelegere, specialistul ajunge la fondul problemei.

Iată cum, odată cu apelarea la ședințe de psihoterapie, se ajunge de la greutăți insurmontabile la acceptare și echilibru. Desigur, aici este important și psihoterapeutul, iar Daniel Ivan are multă experiență în acest domeniu.

Pentru mai multe detalii privind aceste consultații, inclusiv cea online, accesați pagina oficială danielivan.ro.

Contact: contact[@]danielivan.ro

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect