Redactia.ro
Home » Știri » Au apărut primele fețe ale atacului terorist de la Crocus City Hall. Cine a orchestrat întregul masacru

Au apărut primele fețe ale atacului terorist de la Crocus City Hall. Cine a orchestrat întregul masacru

GALERIE FOTO (6)

O noapte de teroare a cuprins capitala Rusiei, Moscova, vineri seară, pe 22 martie 2024, odată cu un atac brutal asupra sălii de concerte Crocus City Hall. Câteva persoane, înarmate și mascate, au deschis focul asupra spectatorilor, soldându-se cu un bilanț tragic de cel puțin 40 de morți și 100 de răniți.

Autoritățile își concentrează eforturile în urmărirea autorilor acestui masacru șocant. Au apărut momentan primele imagini cu cei 5 posibili atacatori, originari din Caucaz.

Masacru în masă la Crocus City

Atacatorii au intrat în sala de concerte și au deschis focul asupra mulțimii adunate pentru un concert al trupei rock Picnic. Scenele de groază s-au desfășurat într-un moment de bucurie și distracție, transformându-se rapid într-o tragedie națională. Printre victime se numără și copii, iar cinci persoane se află în stare critică. Atât autoritățile locale, cât și Kremlinul au reacționat rapid la tragedie.

Președintele rus, Vladimir Putin, este informat constant despre situație și a ordonat măsuri urgente pentru identificarea și prinderea atacatorilor. Cu toate acestea, autorii atacului terorist sunt încă în libertate, iar operațiunile de căutare sunt în desfășurare.

„Președintele este în mod constant informat de către toate serviciile relevante cu actualizări despre ceea ce se întâmplă și măsurile luate de autorități. Liderul de stat a dat deja toate instrucțiunile necesare.”, a declarat Dmitri Peskov.

Ipoteze și afirmații tot mai controversate

Potrivit unor surse, presupuşii atacatori ar fi cinci bărbați din Caucaz, identificați drept radicali islamiști. În ciuda acestor acuzații, Ucraina a negat orice implicare în tragedie. Consilierul președintelui ucrainean a subliniat că Ucraina este angajată într-un conflict militar cu Rusia și că atacurile teroriste nu sunt în interesul său. Mai mult, acesta a sugerat că Rusia ar putea folosi evenimentele de la Crocus City Hall pentru a justifica acțiuni militare agresive în Ucraina.

„Ucraina cu siguranță nu are nicio legătură cu împușcăturile/exploziile de la Crocus City Hall (regiunea Moscova). Nu are niciun sens… Ucraina luptă cu armata rusă de mai bine de doi ani. Și totul în acest război se decide doar pe câmpul de luptă. Doar prin cantitatea de arme și decizii militare calitative. Atacurile teroriste nu rezolvă nicio problemă…

Ucraina nu a recurs niciodată la utilizarea metodelor teroriste. Este întotdeauna inutil. Spre deosebire, apropo, de Rusia însăși, care folosește atacuri teroriste în actualul război… Și în al treilea rând, cu mult înainte de evenimentele de la Crocus City Hall, auzisem avertismente publice de la ambasadele străine de la Moscova cu privire la posibilitatea unor asemenea excese sângeroase.

Ca o concluzie: nu există nici cea mai mică îndoială că evenimentele din suburbiile Moscovei vor contribui la o creștere bruscă a propagandei militare, la accelerarea militarizării, la extinderea mobilizării și, în cele din urmă, la extinderea războiului. Și, de asemenea, pentru a justifica lovituri genocide manifeste împotriva populației civile din Ucraina.”, a fost mesajul oficial transmis de consilierul președintelui, Mihailo Podoliak.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: