Redactia.ro
Home » Știri » Au găsit o comoară uriașă în grădina casei. Zeci de monede de aur erau îngropate în pământ

Au găsit o comoară uriașă în grădina casei. Zeci de monede de aur erau îngropate în pământ

O familie din Anglia a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timp ce lucra în grădina din curtea casei. Familia a descoperit zeci de monede vechi din secolul al XV-lea, care erau îngropate în pământ. Monedele datează din perioada regilor englezi, Edward al IV-lea şi Henric al VIII-lea.

Au găsit o comoară în grădina casei lor

O zi obișnuită pentru o familie din Anglia s-a transformat într-una misterioasă. Asta după ce, în timp ce lucra la grădina din curtea casei, a dat peste 63 de monede de aur și una de argint. Monedele sunt vechi de secole întregi și ar fi fost bătute timp de un veac, de regii Edward al IV-lea și Henric al VIII-lea, informează știrileprotvr.ro.

Familia, care este mai exact din districtul New Forest, nu a stat mult pe gânduri și s-a dus cu cumoara la British Museum. Acolo, specialiștii au examinat monele și au descoperit lucruri de-a dreptul fascinante. Monele nu doar că ar fi fost bătute timp de aproape un veac, ci poartă și efigia lui Henric al VIII-lea şi una dintre iniţialele a trei dintre soţiile acestuia: Caterina de Aragon, Anne Boleyn şi Jane Seymour.

Cum au ajuns monele în grădina familiei din New Forest

Este un mister cum au ajuns cele 64 de monede în grădina familiei din Anglia. Din primele cercetări, monedele au fost îngropate în anul 1540 chiar de Henric al VIII-lea. Un alt lucru misterios este dacă monedele au fost îngropate deodată sau treptat, monedă cu monedă, pe parcursul unei lungi perioade. La acele vremuri străvechi, monedele ar fi avut o valoare de aproximatuv 14.000 de lire sterline în prezent, susţine Barrie Cook, unul dintre experții în monede medievale de la British Museum. Se mai ia în calcul și ca tezaurul să fi fost îngropat de un negustor bogat sau de un membru al clerului, potrivit lui John Naylor, expert în monede din cadrul Ashmolean Museum, de la Universitatea Oxford. Tot acesta crede că monedele au fost adăpostite în perioada Desființării Mănăstirilor, când unele biserici își ascundeau bogățiile, în speranța că le vor păstra.

“A fost o perioadă, în anii 1530 şi 1540, când s-a produs Desfiinţarea Mănăstirilor şi ştim că unele biserici au încercat să-şi ascundă bogăţiile, sperând că astfel vor putea să le păstreze”, a explicat John Naylor, expert în monede din cadrul Ashmolean Museum, de la Universitatea Oxford.

Ce însemna procesul de Desființare a Mănăstirilor

Desființarea Mănăstilor este un proces care avea loc în Anglia, în secolul al XV-lea, mai exact, între anii  1536 şi 1541. El avea loc la ordinul regelui Henric al VIII-lea al Angliei și presupunea desființarea mănăstirilor din Anglia şi Ţara Galilor și Irlanda. De la așezămintele monastice, regele Henric al VIII-lea al Angliei şi-a însuşit veniturile lor , dar și bunurile.

De ce sunt monedele gravate cu soțiile regelui Henric al VIII-lea al Angliei

Monedele care sunt gravate cu numele a trei dintre soțiile lui Henric al VIII-lea ( regele a avut șase soții)  sunt un mister și din acest punct de vedere. De ce nu au fos gravate și numele celorlalte trei soții: Anna de Cleves, Catherine Howard şi Catherine Parr, se întreabă specialiștii de la British Museum.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: