Redactia.ro
Home » Homepage » Au voie paznicii supermarketurilor să-ți măsoară temperatura. Ce spune Raed Arafat despre termoscanare

Au voie paznicii supermarketurilor să-ți măsoară temperatura. Ce spune Raed Arafat despre termoscanare

Raed Arafat

Raed Arafat susține că instituțiile și companiile care activează în locuri în care au acces peste 50 de oameni trebuie să efecteze o minimă testare a temperaturii pentru a-i detecta pe cei cu posibile simptome ale noului coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că termoscanarea la intrarea în supermarket sau în sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie și că nu fură datele nimănui.

„Termoscanarea e făcută de la distanță, printr-un scanner care îți vede temperatura, nu scrie numele tău, nu ia datele tale, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, nu ia nimic, nici măcar nu știe cum te numești. Dacă temperatura e peste un anumit nivel, îți recomandă să mergi la medic.

Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat.

Oamenii, revoltați din cauza faptului că le este măsurată temperatura

Secretarul de Stat în Ministerul de Interne a avertizat că firmele și instituțiile care nu introduce această practică la intrare pot fi amendate. Mai mult, Arafat a anunțat și controale.

„Termoscanarea. Regula e regulă. Dacă nu ia (firma, instituția) temperatura, poate fi amendată. (…) Va trebuie să respecte regula și să se efectueze termoscanarea. Cine nu o va face și va fi observant de DSP sau de organele de control este posibil să fie amendat”, a spus Raed Arafat, potrivit Mediafax.

De asemenea, secretarul de stat a mai afirmat că măsurarea temperaturii nu este eficientă în cazul persoanelor infectate, dar care nu au simptome.

Precizările lui Raed Arafat vin în contextual apariției pe rețelele de socializare a mai multor imagini în care diverse persoane refuză termoscanarea de la intrarea în supermarketuri și centre comerciale. De asemenea, s-au iscat și discuții aprinse în mediul online în legătură cu această practică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: