Redactia.ro
Home » Homepage » Austria refuză cu înverșunare aderarea României la spațiul Schengen. Mesajul radical al ministrului austiac de Interne

Austria refuză cu înverșunare aderarea României la spațiul Schengen. Mesajul radical al ministrului austiac de Interne

intrarea in schengen

Ziua de joi, 8 decembrie, este una decisivă pentru România. În această zi are loc ședința Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, în cadrul căruia urmează să fie decis dacă României i se va permite aderarea la Schengen, împreună cu țara ei vecină, Bulgaria. Austria a anunțat deja, prin intermediul ministrului său de Interne că se opune vehement intrării României în spațiul Schengen și a menționat care este motivul principal pentru care nu este de acord cu aderarea țării noastre.

Ministrul de Interne al Austriei a declarat că se poziționează împotriva intrării României în Schengen

Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei, are o opinie fermă în ceea ce privește intrarea României în spațiul Schengen. Conform aceastuia, aderarea României este o idee foarte proastă și nu ar face decât să submineze securitatea Austriei, precum și a altor țări.

Da, voi vota astăzi împotriva extinderii spațiului Schengen cu România și Bulgaria. Cred că acest pas este greșit! Avem un sistem care, din multe puncte de vedere, nu funcționează și care s-ar înrăutăți și mai mult. În Austria avem peste 100 000 de treceri ilegale de frontieră în acest an, dintre care 75.000 nu sunt înregistrate. Acesta este un indiciu că sistemul nu funcționează în acest moment.

Vă reamintim faptul că România și Bulgaria au primit deja un refuz în ceea ce privește intrarea lor în spațiul Schengen. În 2011, cele două state nu au fost primite, iar ne aflăm în așteptarea un nou vot cu privire la candidaturile lor și a celei pentru Croația.

Cristian Pârvulescu, despre poziția radicală a Austriei

Profesorul și analistul Cristian Pârvulescu este de părere că Austria nu-și va schimba părerea în ultim moment, iar motivul este unul cât se poate de întemeiat.

«Ştim că e nedrept ceea ce spune Austria, ştim că e fals, putem să demonstrăm cu cifre, dar nu conteză. Rusia este foarte puternică. Austria este cea mai dependentă de fondul rusesc ţară membră a UE. Declaraţia a fost în mod special făcută. Şi am avut şi un crescendo dramatic, am avut o punere în scenă, avem un suspans. Cred că asta i-a făcut pe unii dintre diplomaţii de la Bucureşti să creadă că Austria joacă la cacealma. Dar cred că declaraţiile sunt prea tranşante ca să rişte cu o lună înaintea alegerilor locale să joace la cacealma. Cred că este vorba de disperare, dar e o mare problemă pentru UE că ţări inventează probleme peste noapte», a fost părerea profesorului universitar Cristian Pârvulescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: