Redactia.ro
Home » Știri » Autoritățile au făcut publică lista neagră. Cine se află pe ea

Autoritățile au făcut publică lista neagră. Cine se află pe ea

consiliul Concurenței

Pentru prima dată, Consiliul Concurenței a publicat o listă cu firmele care au fost implicate în licitații publice, dar care au fost suspectate că au trucat aceste licitații. Este pentru prima dată când se face acest lucru, iar pe lista neagră se află firme importante, cum sunt Electrica, Electromagnetica, Siveco sau Energobit.

Lista neagră, publicată în premieră de Consiliul Concurenței

Pentru prima dată, Consiliul Concurenței a redactat o listă cu firmele care au trucat licitații pentru achiziții publice. Aceasta conține numele a 35 de companii care au fost investighate, fiind suspectate că au trucat licitații.

Documentul conține și deciziile de sancționare din ultimii ani.

„Pentru a veni în sprijinul autorităţilor care fac evaluarea, Consiliul Concurenţei va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată (blacklist) care va cuprinde denumirea operatorilor economici care au fost implicaţi în investigaţii privind trucarea de licitaţii, deciziile de sancţionare din ultimii trei ani, precum şi menţiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea naţională de concurenţă”, a informat instituția, recent.

Siveco, una dintre cele mai cunoscute firme, reprezintă și cel mai recent caz de pe lista neagră a Consiliului Concurenței, în care compania, alături de Intrarom, a fost sancționată pentru încălcarea practicilor pieței, în cadrul unei licitații organizate de APIA.

Cu ce se ocupă Siveco, una dintre firmele amendate

„Încălcarea dispoziţiilor art. 5 alin. (1) lit. c) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 101 alin. (1) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, prin realizarea unei practici concertate de împărţire a pieţei, în cadrul procedurii de achiziţie publică „Servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură”, organizată de APIA, în anul 2008”, arată documentul Consiliului Concurenței.

Siveco este o firmă de IT, ce proiectează softuri, după cum reiese de pe website-ul companiei, unde notează că au afaceri în Africa, Orien și în Comunitatea Europeană.

„SIVECO Romania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente. Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe şi sustenabile în domeniile eAgriculture și Cybersecurity. De peste un deceniu, furnizează servicii informatice direct către organizații-cheie ale Comisiei Europene”, arată site-ul oficial al firmei.

Întreaga listă poate fi consultată aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: