Redactia.ro
Home » Coronavirus » Autoritățile de reglementare a sănătății din Brazilia au aprobat testarea vaccinului COVID-19 de la Oxford

Autoritățile de reglementare a sănătății din Brazilia au aprobat testarea vaccinului COVID-19 de la Oxford

vaccin covid-19

Miercurea aceasta Autoritatea de Reglementare în sănătate Anvisa a aprobat studiile umane pentru un potențial vaccin anti COVID-19, creat de savanții Universității Oxford, cu ajutorul AstraZeneca Plc.

Deoarece rata de contagiune a epidemiei de COVID-19 din Marea Britanie, Europa și Statele Unite a scăzut savanții și-au îndreptat privirea spre Brazilia, unde gripa continuă să facă ravagii, pentru a testa potențialul vaccin.

Vaccinul de la Oxford, sprijinit de AstraZeneca este unul din primele vaccine care avansează în Stadiul al II-a, împreună cu un vaccin al companiei Moderna Inc. din Statele Unite. Pentru a accelera procesul de dezvoltare, cercetătorii susțin teste pentru Stadiul II cât și pentru Stadiul III.

Testarea vaccinului COVID-19 acoperă un grup mai amplu de vârste

“Acesta este un studiu aleatoriu și controlat pentru stadiul III care are să determine siguranța și eficacitatea… vaccinului latent în fază de replicare ChAdOx1 nCoV-19.”

declară Anvisa într-un anunț despre aprobarea testelor clinice.

“Testele inițiale asupra animalelor și testele clinice umane din stadiul I, menite sa evalueze siguranța vaccinului, au fost făcute în Anglia, și rezultatele au demonstrat că profilul de siguranță este acceptabil.”

Într-o declarație separată Federația Universității din Sao Paolo a afirmat că se va implica în cercetare și că va recruta 2,000 de voluntari. Universitatea a menționat că Fundația Lemann va acoperi fondurile pentru echipament și infrastructura medicală.

Federația Universității din Sao Paolo a spus că va recruta 1,000 de voluntari din prima linie care nu au contractat deja COVID-19. Deocamdată nu este clar dacă și alte universități sau centre de cercetări din Brazilia s-au implicat în cercetare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini