Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății, despre vaccinului antigripal. Cine ar trebui să-și facă acest vaccin

Ministrul Sănătății, despre vaccinului antigripal. Cine ar trebui să-și facă acest vaccin

nelu tataru vaccin antigripal

Suntem în plină pandemie de coronavirus, însă un vaccin care să ajute la combaterea virusului întârzie să apară. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit în acest context despre importanța vaccinării, dar și despre cercetarea unui tratament împotriva covid-19 la nivel national.

Nelu Tătaru, despre legea vaccinării

Ministrul Sănătății a vorbit despre importanța unei legi a vaccinării, dar și despre faptul că unele persoane, în speță cele vulnerabile, ar trebui să-și facă vaccinul antigripal. Nelu Tătaru a promis că, odată stabilizată răspândirea virusului în România, cercetătorii români vor lucra la un vaccin împotriva Covid-19.

”O să trebuiască să gestionăm ambele, şi epidemia de gripă, şi epidemia de coronavirus. Pentru gripă avem vaccinuri. Îndemn, cum am îndemnat în fiecare an, persoanele cu risc, să se vaccineze. Avem un moment în care putem gestiona o epidemie de gripă. Avem un moment în care gestionăm mai greu o epidemie de coronavirus, dar noi trebuie să gândim că există dincolo de gripă şi epidemia sau pandemia de coronavirus, şi o patologie a bolilor cronice. De aceea am şi păstrat spitalele judeţene pentru patologie non- covid. Nu trebuie să ne axăm să ne ducă prima intenţie doar pe gripă sau pe coronavirus. Gestionăm o patologie largă. Avem bolnavi cu boli cronice, care în contextul acestor două patologii sunt persoane vulnerabile”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24, marţi seara.

Nelu Tătaru: „Legea vaccinării trebuie să existe!”

Deși mulți români sunt sceptici în fața unei vaccinări în masa, Ministrul Sănătății vorbește despre importanța unui vaccin. El spune că ar trebui să existe o lege a vaccinării. ”Legea vaccinării trebuie să existe, atât vaccinurile din programele naţionale pe care le făceam şi noi când eram copii, cât şi vaccinurile care sunt în acest moment voluntare şi îndemn pe toată lumea să o facă”, a spus Tătaru.
Întrebat, de asemenea, dacă România poate produce un vaccin împotriva coronavirusului, Tătaru a spus că după stabilizarea acestuia ”putem să ne gândim să cercetăm”.

”În acest moment, după stabilizarea virusului, putem să ne gândim. Am vizitat Institutul Cantacuzino, unde în acest moment ne pregătim să producem şi anul viitor vom reproduce vaccinul antigripal tetravalent, iar în condiţiile în care stabilizăm şi acest virus, putem să ne gândim să începem să cercetăm şi de un vaccin împotriva coronavirusului”, a mai declarta Nelu Tătaru.

Ministrul a mai precizat că vaccinul antigripal nu are efecte împotriva coronavirusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: