Redactia.ro
Home » Știri » Ce medicamente se utilizează în România pentru combaterea noului virus. Cum se aplică acestea

Ce medicamente se utilizează în România pentru combaterea noului virus. Cum se aplică acestea

Nelu Tataru

Ministrul Sănătății a menționat marți seara că există mai multe medicamente care se folosesc în combaterea coronavirusului în România. Conform acestuia, medicamentele se utilizează în funcție de simptome și de stadiul bolii.

Medicamente pentru combaterea coronavirusului în România

Potrivit Digi24, Nelu Tătaru a menționat că există mai multe medicamente folosite împotriva coronavirusului în România, iar acestea se utilizează în funcție de simptomatologie și de stadiul bolii.

Ministrul Sănătății a specificat că în România nu există un tratament specific pentru combaterea infecției cu coronavirus, motiv pentru care medicii se adaptează după simptomatologie și după evoluția bolii pacientului.

Mai mult, acesta a spus că majoritatea medicamentelor folosite în țările străine împotriva coronavirusului, se folosesc deja și în România, dar fiecare medic are voie să-și aleagă medicamentele pe care le consideră necesare pentru tratarea pacienților.

De exemplu, sunt asimptomatici cărora nu li se dă nimic; sunt simptome ușoare la care merge cu un paracetamol, dar sunt și, în funcție de simptomatologie, tratamente care includ antivirale care se folosesc în HIV, medicamente – hidroxoclorochina – care se folosește în tot ce înseamnă malarie, care se folosesc în poliartrita reumatoidă, a spus Nelu Tătaru.

Conform acestuia, sunt folosite antibiotice, cu scop de imunomodulatoare pe care cadrele medicale din România le folosesc.

Se vorbea foarte mult săptămâna trecută de anticoagulante. Se folosesc de mult. Când am observat în Statele Unite că se discuta foarte mult de corticoterapie, s-a folosit, că a fost dexametazonă…; când s-a discutat în Franța de anticoagulante, s-a folosit, se folosesc în schemele noastre”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Există două faze a bolii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că există două faze a bolii. Prima fază este cea infecțioasă, pe care o are toată lumea, nasul înfundat, durere în gât și a doua fază este cea inflamatorie, a reacției organismului împotriva virusului.

Medicii trebuie să intervină când reacția persoanelor devine mult mai agresivă, pentru că această fază poate duce la stările critice și chiar la deces.

Pentru acești bolnavi, aflați în stare critică, se va folosi în curând și în România prelevarea de plasmă de la pacienții care au trecut prin infecția cu coronavirus, care au teste negative și care au anticorpi în acea plasmă. Acest aport de plasmă hiperimună, cu anticorpi, ajută oarecum la lupta cu virusul„, a spus ministrul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: