Redactia.ro
Home » Știri » Medicamentele banale folosite în tratarea coronavirusului la Timișoara. Tratamentul a fost făcut public

Medicamentele banale folosite în tratarea coronavirusului la Timișoara. Tratamentul a fost făcut public

Virgil Musta

Dr. Virgil Musta a anunțat zilele trecute că va aplica alt tratament bolnavilor de coronavirus, aflați în stare incipientă a boli. Acesta a participat la o conferință internațională, organizată în mediul online, în cadrul căreia s-a prezentat o nouă schemă de tratament. Ce presupune aceasta și care sunt medicamentele din comerț folosite?

Noua schemă de tratament aplicată la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Dr. Virgil Musta a stabilit un nou protocol pentru îngrijirea pacienților cu o fază incipientă a bolii. Acesta ar preveni ca pacienții să ajungă la Terapie Intensivă, cu deficiențe severe de respirație. Medicamentele pe care le-ar folosi, în cadrul acestei noi scheme de tratament, ar fi aspirina și nurofenul. Și anticoagulantele au fost adăugate pentru a evita eventualele complicații ale bolii.

Dr. Virgil Musta a menționat că acest tratament s-a dovedit a fi eficient la nivel mondial, motiv pentru care a decis să-l adopte. „Noi folosim un protocol de tratament antiviral, confirm protocolului național la care am asociat tratamentul patogenic de profilaxie a complicațiilor tromboembolice și celor inflamatorii. Este o medicație care de fapt se folosește în țară în alte patologii, nu este nimic nou”, a declarat specialistul de la Timișoara.

Aspirina și Nurofenul folosite în tratarea coronavirusului

Virgil Musta a adaugat și că nurofenul și aspirina fac parte din schema de tratament. „Este tratamentul anticuagulant în doză preventivă sau în doză curativă și tratament anti-inflamator cu corticoterapie, dar toate acestea se introduc în funcție de fază și forma clinică de boală. Medicamentele anti-inflamatorii sunt diminuează inflamația. Sunt medicamente non steroide, cum ar fi aspirina, nurofenul. Sunt medicamente cunoscute și sunt folosite, nu numai în această patologie. Anticuagulantul este folosit în patologia cardiovasculară”, a declarat Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Atenție! Autoritățile competente atrag atenția asupra administrării preventiv a acestor medicamente. Ei susțin că administrarea în prealabil face mai mult rău decât bine. În plus, nu s-a dovedit că administrat preventiv va diminua riscul de contractare a virusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: