Redactia.ro
Home » Știri » Descoperirea făcută de dr. Virgil Musta. De ce mor cei mai mulți bolnavi de covid-19

Descoperirea făcută de dr. Virgil Musta. De ce mor cei mai mulți bolnavi de covid-19

Descoperirea făcută de dr. Virgil Musta. De ce mor cei mai mulți bolnavi de covid-19

Vigil Musta a făcut o nouă descoperire în ceea ce privește tratarea pacienților cu covid-19. Șeful secției de Boli Infecțioase din spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a participat la o conferință internațională în urma căreia a decis să schimbe schema de tratament.

Virgil Musta, o nouă schemă de tratament pentru bolnavii de covid-19

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara aplică deja o altă schemă de tratament față de cea stabilită de dr. Prof. Adrian Streinu Cercel. Șeful secției de boli infecțioase a decis să o schimbe cu una prezentată de specialiști internaționali în cadrul unei conferințe din domeniul medical, care a vizat studiile realizate de medicii din China, SUA și alte țări europene.

Noua schemă are în vedere scăderea numărului bolnavilor care ajung la Terapie Intensivă. ”Am primit nişte studii din lume, cu discuţii legate de cauza deceselor şi ce s-a mai descoperit şi am participat la conferinţe internaţionale cu specialişti din China, SUA şi Europa. Fiecare transmitea experienţa lui şi studiile pe care le fac. S-a constatat la necropsii, la italieni, că apare o tromboză masivă în mai toate organele. Pornind de la această idee, am implementat acest tratament. S-a neglijat această componentă. Am completat schema anterioară.”, a precizat dr. Virgil Musta.

De ce nu mai funcționează schema de tratament folosită anterior

Virgil Musta a explicat și de ce a decis să înlocuiască schema de tratament folosită anterior de către toți medicii din România. El este de părere că aceea era una generală, de a trata antiviralele, însă cea din present este mai eficientă. Aceasta se va aplica, însă, cazurilor incipiente, nicidecum celor care se află deja la Terapie Intensivă cu deficiențe respiratorii grave.

„Noi aveam schema antivirală. De o lună, de când am văzut că este legat de toxine, de riscul de coagulare al vaselor mici la nivelul plămânilor, al creierului, ficatului şi rinichilor, am stabilit o schemă de terapie antivirală şi patogenică. Există două mecanisme: inflamativă masivă, care are consecinţe nefavorabile, şi coagularea precoce, care duce la tromboze ale vaselor mici. Astfel, acum tratamentul se face anticoagulant, antiviral şi antiinflamator”, a explicat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: