Redactia.ro
Home » Știri » Mare atenție! Măștile și mănușile nu se aruncă oriunde. La ce riscuri ne supunem?

Mare atenție! Măștile și mănușile nu se aruncă oriunde. La ce riscuri ne supunem?

Comportamentul românilor din ultimele săptămâni a pus în pericol alte zeci de mii de concetățeni. Specialiștii, în frunte cu Dr. Virgil Musta, specialist de boli infecțioase, atrage atenția asupra mănușilor și mășitilor folosite în această perioadă. În Timișoara, acest aspect a devenit problematic, după ce mai mulți cetățeni le-au aruncat pe… stradă!

Mănușile și măștile folosite nu se aruncă în toaletă

Autoritățile din Timișoara trag un semnal de alarmă după ce mai multe mănuși, măști, dar și alte articole sanitare, au fost găsite fie pe stradă, fie aruncate în conducte. Angajații firmelor de apă și canal roagă cetățenii să nu mai arunce aceste obiecte în vasul de toaletă ori pe stradă pentru că pot contamina tot ce în jur.

Un reprezentat al stației de epurare din Timișoara spune că angajații adună zilnic zeci de măști și mănuși aruncate în toalete. „În afară de deșeurile obișnuite prezente în stația de epurare și în rețeaua de canalizare, au apărut și aceste măști și mănuși care sunt atât de des folosite în această perioadă. Facem un apel pe această cale către toți cetățenii, să se gândească înainte să arunce astfel de deșeuri în sistemul de canalizare”, spune Cristina Borca, purtător de cuvânt al companiei de apă din Timișoara.

Aruncate pe stradă, măștile și mănușile pot contamina alți cetățeni

O altă problemă cu care se confruntă Timișoara e cea a măștilor aruncate pe jos. Dr. Virgil Musta, specialistul de la Timișoara în materie de boli infecțioase, spune că asta ne-ar putea costa contaminarea cu coronavirus. „Orice deșeu din acesta aruncat în toaletă înfundă toaleta, ceea ce creează un disconfort major și această lipsă de curățenie, de salubrizare, favorizează dezvoltarea infecțiilor. Deci trebuie să fim foarte precauți cu igiena noastră, igiena colectivă”, spune Virgil Musta.

Autoritățile spun că măștile ori mănușile trebuie aruncate în tomberonul propriu. Însă, dacă suntem pe stradă, trebuie să le scoatem cu grijă, să nu ne contaminăm, și să le aruncăm numai în spațiile destinate deșeurilor.

Specialiștii mai spun că indicat ar fi să introducem masca ori mănușile într-o pungă de plastic, fără să atingem părțile care ar putea fi contaminate, și apoi s-o aruncăm la tomberon. Ulterior, ne vom spăla pe mâini ori vom apela la un dezinfectant.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: