Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment ANM: Iarna aduce în România ninsori și ploi abundente

Avertisment ANM: Iarna aduce în România ninsori și ploi abundente

Vine iarna în România

Avertisment ANM! Iarna aduce în România ninsori și ploi abundente. Iată detaliile!

Se schimbă vremea în România

Se pare că vremea se pregătește să schimbe foaia în România în următoarele zile, cu avertismente venite din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Cu toate că am mai avut parte de câteva zile de vară târzie, trebuie să ne pregătim pentru sosirea iernii, odată cu ninsorile și ploile puternice care se anunță.

În ciuda vremii deosebit de calde pentru această perioadă, mai ales în sud și estul țării, această atmosferă se va schimba în curând. În nordul țării, temperaturile vor începe să scadă semnificativ. Cerul se va prezenta variabil, cu înnorări mai pronunțate în zona de munte și în sud-est, unde pot apărea izolat ploi slabe. Valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute în comparație cu zilele anterioare. Temperaturile maxime vor oscila între 17 și 29 de grade Celsius, în timp ce cele minime vor fi în general între 2 și 14 grade Celsius. Dimineața și noaptea se vor semnala condiții de ceață.

În ceea ce privește Bucureștiul, vremea va rămâne mai caldă decât de obicei pentru această perioadă din calendar. Cerul va fi variabil în timpul zilei, devenind mai senin pe timp de noapte, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va oscila între 8 și 11 grade Celsius.

Iarna aduce în România ninsori și ploi abundente

Un aspect important de subliniat este faptul că Oana Păduraru, meteorolog ANM, a avertizat cu privire la primele ninsori în România pentru sezonul de iarnă 2023-2024. Aceasta a menționat că nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie. Această prognoză este susținută de pătrunderi succesive de mase de aer rece din latitudini nordice, pe măsură ce masa de aer cald din sud se va retrage treptat. Așadar, există o probabilitate semnificativă pentru ninsori la finalul lunii octombrie.

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori”, a spus Oana Păduraru, potrivit Antena 3 CNN. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: