Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul cercetătorilor: Coronavirusul s-ar putea reactiva la pacienții vindecați de COVID 19

Avertismentul cercetătorilor: Coronavirusul s-ar putea reactiva la pacienții vindecați de COVID 19

coronavirusul

Coronavirusul s-ar putea „reactiva” la persoanele care s-au vindecat de COVID 19, potrivit Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor din Coreea de Sud. Aproximativ 51 de pacienți care au fost vindecați.

La aceste persoane, coronavirusul ar fi putut fi reactivat fără ca ele să fie reinfectate, având în vedere că au fost testate pozitiv la scurt timp după ce au fost eliberate din carantină, potrivit directorului general al Centrului, Jeong Eun-kyeong.

Așa se explică de ce doi buzoieni vindecați de COVID 19 au fost testați din nou pozitiv cu coronavirus. Un pacient este declarat recuperat în integralitate când două teste făcute la un interval de 24 de ore arată rezultate negative.

„Deși punem mai mult accent pe reactivare ca o posibilă cauză, lucrăm la un studiu cuprinzător pe acest aspect. Au fost multe cazuri de pacienți care primeau un rezultat negativ la un moment dat în timpul tratamentului și ulterior pozitiv în altă zi”, spune Jeong. Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor va coordona o anchetă epidemiologică în cazurile acestea, a spus Jeong.

Coreea de Sud, una dintre primele țări afectate de pandemie

Coreea de Sud a fost una dintre primele țări afectate de o epidemie de coronavirus, însă statul a avut doar 200 de decese raportate iar numărul de noi cazuri a scăzut de la apogeul de 1.189 înregistrate pe 29 februarie. Coreea de Sud a reușit să-și țină sub control epidemia fără măsuri de carantinare sau de închidere a afacerilor, deoarece are unul dintre cele mai extinse programe de testare și o abordare bazată pe tehnologie pentru a depista infecțiile.

Teama de reinfectare la pacienții recuperați este de asemenea în creștere în China. Aici, virusul a apărut mai întâi în decembrie, după ce unii declarați vindecați au fost din nou confirmați pozitiv și chiar au decedat din cauza bolii. Cauza acestui fenomen este puțin înțeleasă, deși unii cred că problema ar fi din cauza incosecvenței rezultatelor de la teste.

Până miercuri, Coreea de Sud avea 10.384 de cazuri de COVID-19, dintre care 6.776 externați din spital, potrivit datelor strânse de Universitatea John Hopkins și Bloomberg News.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: