Redactia.ro
Home » Știri » Cazul șocant a doi buzoieni vindecați de COVID-19. Au scăpat de virus în București, s-au îmbolnăvit din nou în Buzău

Cazul șocant a doi buzoieni vindecați de COVID-19. Au scăpat de virus în București, s-au îmbolnăvit din nou în Buzău

GALERIE FOTO (2) Vindecare coronavirus

Situație fără precedent în județul Buzău, după ce doi buzoieni declarați inițial vindecați de COVID-19, au fost depistați din nou cu coronavirus.

Depistați pentru a doua oară cu coronavirus

Potrivit stiridebuzau.ro, doi buzoieni, unul în vârstă de 46 de ani și celălalt în vârstă de 29 de ani, întorși din Italia, au fost introduși în carantină într-un spital din Buzău, ulterior fiind depistați cu coronavirus și internați la un spital din București.

După ce au fost declarați vindecați, cei doi au fost trimiși în izolare la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile, însă, la următoarele teste, rezultatele au ieșit din nou pozitive.

Așadar, marți, cei doi infectați au fost duși la spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, fiind stabilit ca unitate suport pentru pacienții cu coronavirus, la nivelul județului Buzău.

Acest eveniment a devenit o premieră pe țară și ridică multe semne de întrebare, având în vedere că cei doi au fost în spital apoi trimiși în izolare obligatorie la domiciliu.

Întreaga situație a fost dezvăluită de un jurnalist buzoian pe pagina sa de Facebook.

❗Ultimă oră❗Situație incredibilă, la Buzău!👥Doi dintre buzoienii declarați inițial vindecați de COVID-19 au fost…

Publicată de Mihai Bunăziua pe Miercuri, 8 aprilie 2020

Reacția autorităților buzoiene

Direcția de Sănătatea Publică a județului Buzău a trimis o informare privind repozitivarea celor doi pacienți. În document este precizat faptul că în județul Buzău au fost confirmate 13 cazuri de coronavirus, dintre care, 8 persoane au fost externate din spitalele din Capitală.

Dar, toate cele 8 persoane au fost trimise obligatoriu în izolare la domiciliu timp de 14 zile, fiind monitorizați prin medicul de familie, iar în ziua a 120-a le vor fi recoltate din nou probe.

În data de 26 martie, cei doi buzoieni au fost externați după ce testul pentru coroanvirus a ieșit negativ. Autoritățile precizează că externarea unuia dintre ei s-a făcut pe baza a trei probe, ale căror rezultate au ieșit negative.

În data de 6 aprilie 2020, le-au fost recoltate, conform recomandărilor de la externare, iar rezultatele sosite pe 7 aprilie au arătat că cei doi sunt infectați cu coronavirus.

Aceștia sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Direcția de Sănătate Publică a județului Buzău
Direcția de Sănătate Publică a județului Buzău
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini