Redactia.ro
Home » Homepage » Avertizare de ultim moment din partea meteorologilor. 12 ore de vânt puternic. Vremea se schimbă radical

Avertizare de ultim moment din partea meteorologilor. 12 ore de vânt puternic. Vremea se schimbă radical

Cod galben de vânt puternic în România.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineață de 1 aprilie 2024, o avertizare meteo de vreme rea care vizează mai multe județe din România. În contextul unui început agitat de aprilie, specialiștii au anunțat Cod portocaliu și Cod galben, semnalând intensificări ale vântului și vijelii în diferite regiuni ale țării.

Alertă ANM în România

Conform ANM, prima avertizare de Cod galben este activă începând cu 1 aprilie 2024, ora 20:00, până pe 2 aprilie 2024, ora 08:00. Vântul se va intensifica în Banat, Crișana, Oltenia, partea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze ce pot atinge și depăși 70 km/h. În Carpații Occidentali și în zonele înalte din Carpații Meridionali, rafalele de vânt vor ajunge la 100…110 km/h.

A doua alertă, un Cod portocaliu, este programată pentru intervalul 2 aprilie 2024, 08:00 – 2 aprilie 2024, 18:00, afectând județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani. În aceste regiuni, vântul va sufla cu putere, atingând viteze de 80…85 km/h, iar în zonele montane înalte, rafalele vor depăși 120 km/h.

În restul țării, condițiile meteo se încadrează sub avertizare de Cod galben, cu fenomene mai puțin severe, dar care necesită totuși atenție.

Recomandări din partea specialiștilor

ANM îndeamnă populația să fie precaută și să urmărească evoluția condițiilor meteorologice. Este important să se evite deplasările în zonele expuse vântului puternic și să se asigure corespunzător obiectele care pot fi luate de rafale.

Vremea de 1 Mai și Paște

Deoarece multe familii din România își planifică vacanțele pentru perioada de 1 Mai și Paște, specialiștii ANM au oferit și o perspectivă asupra condițiilor meteo pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai. Conform declarațiilor, se așteaptă o vreme schimbătoare, caracteristică începutului de mai, cu precipitații probabile în zona litoralului și temperaturi mai scăzute comparativ cu restul țării, influențate de proximitatea mării.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării.”, a declarat șefa ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Această avertizare vine ca un memento al capriciilor vremii în această perioadă a anului și subliniază necesitatea de a fi bine pregătiți pentru orice condiții meteorologice. Rezidenții și turiștii sunt îndemnați să urmărească cu atenție recomandările autorităților și să se adapteze corespunzător la schimbările de vreme pentru a evita situațiile neplăcute.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: