Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare meteo! Temperaturi de până la 36 de grade în România și cod portocaliu de ploi și vijelii în mai multe zone ale țării

Avertizare meteo! Temperaturi de până la 36 de grade în România și cod portocaliu de ploi și vijelii în mai multe zone ale țării

Avertizare meteo! Temperaturi de până la 36 de grade în România și cod portocaliu de ploi și vijelii în mai multe zone ale țării. Iată detaliile!

Avertizare meteo

Avertizare meteo de caniculă în România și cod portocaliu de ploi și vijelii în mai multe zone ale țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări meteo importante pentru România. Pe de o parte, se anunță o perioadă de caniculă, iar pe de altă parte, se prognozează ploi și vijelii puternice în mai multe regiuni ale țării. Aceste avertizări au ca scop informarea și protejarea populației și a autorităților locale împotriva potențialelor pericole meteorologice.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), un cod portocaliu de ploi și vijelii va intra în vigoare astăzi, 23 iunie, de la ora 20:00 și va rămâne valabil până mâine dimineață, la ora 04:00. Zonele afectate de acest cod portocaliu sunt Banat, Crișana, Maramureș și nord-vestul Transilvaniei. În aceste regiuni se vor înregistra perioade cu intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge viteze de 80…100 km/h, precum și fenomene vijelioase.

Pe de altă parte, ANM a emis și o informare meteorologică privind canicula, valabilă astăzi și mâine. Astfel, disconfortul termic va fi ridicat astăzi în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă în sud și est. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă că temperaturile resimțite vor fi extrem de ridicate și va fi necesară luarea unor măsuri de precauție pentru protecția sănătății.

Temperaturi de până la 36 de grade

Valorile maxime ale temperaturii vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade Celsius. Canicula se va instala local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română vineri, iar sâmbătă în Câmpia Română și în Dobrogea continentală. Aceste temperaturi ridicate pot avea un impact negativ asupra sănătății populației, în special a celor vulnerabili, cum ar fi persoanele în vârstă, copiii mici și bolnavii cronici. Este recomandat ca oamenii să se hidrateze corespunzător, să evite expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf și să ia măsuri de răcire a locuințelor.

Sursa foto: ANM

Cod galben de ploi și vijelii

În plus, meteorologii au emis și un cod galben de ploi și vijelii pentru intervalul 23 iunie, ora 19:00 – 24 iunie, ora 10:00. Această atenționare se referă la

vestul, nord-vestul și local centrul țării. Aici se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică, caracterizate prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 55…75 km/h. De asemenea, pe arii restrânse pot apărea vijelii și grindină. Cantitățile de apă pot fi semnificative, cu valori între 20…25 l/mp și, izolat, chiar peste 30…40 l/mp. Aceste precipitații abundente pot duce la inundații locale și la probleme în trafic, motiv pentru care cetățenii trebuie să fie precauți și să respecte indicațiile autorităților.

Este important ca toți cetățenii să ia în serios aceste avertizări meteo și să fie pregătiți pentru condiții extreme. Recomandăm monitorizarea constantă a informațiilor actualizate privind vremea și urmărirea recomandărilor și avertismentelor emise de autorități. Siguranța și protecția noastră depind de înțelegerea și respectarea acestor avertizări.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: