Redactia.ro
Home » Știri » Avertizarea medicului Rafila! Nu orice material poate fi folosit pentru realizarea măștilor

Avertizarea medicului Rafila! Nu orice material poate fi folosit pentru realizarea măștilor

Masti de protectie (1)

Medicul Alexandru Rafila a avertizat cetățenii români în legătură cu măștile de protecție. Specialistul a precizat că nu orice materail poate fi utilizat pentru realizarea măștilor.

Autoritățile recomandă măștile artizanale

Potrivit președintelui Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, nu orice material poate fi folosit pentru crearea măștilor de protecție folosite împotriva coronavirusului.

Mai mult, specialistul a precizat că înainte ca autoritățile să oblige cetățenii să poarte măști, ar trebui să îi avertizeze în legătură cu materialul folosit pentru crearea măștilor folosite împotriva COVID-19.

De asemenea, el mai atrage atenția că primăriile trebuie să spele cu detergent nu doar străzile principale, ci și aleile secundare dintre blocuri.

Utilizarea măștilor de protecție care nu sunt măști autorizate medical, dacă vreți, este discutabilă. Sigur că orice mască este o barieră în plus, barieră mecanică, dacă vreți, în calea acestor micropicături care răspândesc infecția. Părerea mea este că ar trebui să existe un soi de standardixzare, adică nu orice fel de material, orice fel de obiect vestimentar îl folosești pe post de mască”, a spus Alexandru Rafila.

Ce materiale sunt bune pentru creare măștilor?

Materialul indicat pentru măștile de protecție este bumbacul dens sau din cel din material textil dens, pentru a putea respira mult mai bine și care se poate spăla și călca.

Medicul Rafila consideră că dacă cetățenii folosesc orice material pe post de mască de protecție, acesta va fi încărcat cu microorganisme din cavitatea bucală sau din căile respiratorii și dacă nu se pot spăla ar deveni un pericol major.

Totodată,președintele Societății Române de Microbiologie atrage atenția că eșarfele nu sunt benefice împotriva coronavirusului.

Eșarfele, mai puțin. Există și măști, nu neapărat sanitare, măști textile, care se pot refolosi, dar ele trebuie să poată fin spălate zilnic și călcate și dezinfectate„, a mai declarat Alexandru Rafila.

De aceea, medicul le recomandă autorităților să asigure și stocurile necesare pentru societate. Iar în ceea ce privește spălarea străzilor, Rafila a declarat că ar trebui dezinfectate și străduțele din jurul blocurilor, nu doar pe bulevarde.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: