Redactia.ro
Home » Știri » Avioane de luptă ridicate de la sol! Alerte RO-Alert după un nou atac în apropierea României

Avioane de luptă ridicate de la sol! Alerte RO-Alert după un nou atac în apropierea României

Mesaj RO-ALERT. Sursă foto: Profimedia

Un nou atac al Rusiei asupra Ucrainei, desfășurat în apropierea frontierei României, a declanșat o alertă RO-Alert în județul Tulcea. Autoritățile române au monitorizat grupuri de drone rusești care se îndreptau spre Ucraina, fără a pătrunde însă în spațiul aerian românesc. Pentru a asigura supravegherea și securitatea, avioane F-18 spaniole și F-16 românești au fost trimise în misiune. Aceasta este cea mai recentă situație de tensiune în zona de graniță, iar cetățenii au fost avertizați să fie precauți.

Misiuni de supraveghere aeriană

După detectarea dronelor care se îndreptau către Ucraina, Centrul Național Militar de Comandă al României a alertat autoritățile, iar la scurt timp două avioane F-18 spaniole au fost ridicate de la sol pentru monitorizare. Acestea au decolat de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, urmând să intervină în cazul unei eventuale încălcări a spațiului aerian românesc. De asemenea, alte două aeronave F-16 românești au decolat de la Baza Aeriană Borcea pentru a sprijini misiunea de supraveghere.

În ciuda tensiunii, sistemul radar al României nu a detectat nicio dronă care să fi traversat frontiera aeriană, asigurând astfel securitatea teritoriului național. Misiunea aeriană a durat câteva ore, finalizându-se în siguranță, fără incidente majore.

Mesajul RO-Alert pentru populație

În noaptea de marți spre miercuri, locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert în care erau informați despre situația din proximitatea graniței, fiind sfătuiți să rămână vigilenți. Acest tip de avertizare a devenit tot mai frecvent în ultimele luni, pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra Ucrainei în apropierea României.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea, mai mulți cetățeni au sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita informații suplimentare cu privire la situația de securitate din zonă. ISU a oferit asigurări că măsurile de securitate sunt luate, iar autoritățile sunt pregătite să intervină în caz de necesitate.

Impactul conflictului asupra României

Atacurile rusești asupra Ucrainei au adus tot mai multe tensiuni în zona de graniță a României, în special în județele din apropierea frontierei cu Ucraina. Deși nu au fost raportate incidente directe pe teritoriul românesc, autoritățile mențin un nivel ridicat de alertă și monitorizare continuă. Forțele aeriene sunt pregătite să intervină pentru a proteja spațiul aerian, iar mesajele de tip RO-Alert sunt esențiale pentru informarea rapidă a cetățenilor.

Situația din Ucraina continuă să fie una critică, cu atacuri repetate asupra infrastructurii civile și militare. România, fiind un stat membru NATO, beneficiază de sprijinul aliaților săi în cazul unor eventuale provocări de securitate, iar colaborarea internațională este esențială pentru menținerea păcii în regiune.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: